"İslam ülkeleri, Çin'e karşı artık harekete geçmeli"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, İslam ülkelerinin, Çin'e karşı artık harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Haberler 03.03.2021 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salam, yapt açklamada, Uygur Müslümanlarnn ibadet ve aile kurma gibi temel haklarna dahi müdahale eden çinin devlet terörü uyguladn belirterek slam ülkelerinin de bugüne kadar ekonomik ve siyasi menfaatleri nedeniyle harekete geçmediini aktard.

Kanada ve Hollandann çinin Müslüman Uygurlara yönelik zulmünü soykrm olarak tandn dile getiren Salam, öyle devam etti:

çNE KARI HAREKETE GEçMEL

Dini ve etnik kimliklerinden dolay yllardr ayrmcla maruz kalan ve eitim kamp olarak tantlan asimilasyon kamplarnda ikenceye urayan Uygurlar, slam dünyas tarafndan sahipsiz braklmtr. çinin Uygurlara yönelik hak ihlalleri defalarca belgelenmi ve ifa edilmitir. Ancak milli menfaatleri için çin zulmünü görmezden gelen slam ülkelerinin tutumu ibretliktir. Bugüne kadar ekonomik ve siyasi menfaatleri nedeniyle harekete geçmeyen slam ülkeleri, çine kar artk harekete geçmeli, Müslüman Uygurlara yaplan muameleleri soykrm olarak kabul etmelidir.

Salam, dünyann hiçbir yerinde insanlarn inançlarndan dolay ayrmclk, zulüm ve ikenceye maruz kalmamas ve zalim yönetimlerin mutlaka mahkum edilmesi gerektiini aktard.

Ana Sayfaya Git