İstanbul Adliyesine yönelik terör saldırısına ilişkin iddianamenin detaylarına ulaşıldı

İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına yönelik terör saldırısına ilişkin 19 sanık hakkında "terör örgütü DHKP/C'ye üye oldukları" iddiasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin detaylarına ulaşıldı.

Haberler 03.08.2024 - 17:23 Son Güncelleme : 03.08.2024 - 17:23

İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına yönelik terör saldırısına ilişkin 19 sanık hakkında terör örgütü DHKP/Cye üye oldukları iddiasıyla 15er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin detaylarına ulaşıldı.

çağlayandaki İstanbul Adliyesi önünde bulunan polis kontrol noktasına 6 Şubatta silahla ateş açan DHKP/C silahlı terör örgütü mensubu Emrah Yayla ve Pınar Birkoçun ölü ele geçirildiği, Dilfiraz Karataşın hayatını kaybettiği, 3ü polis 6 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, sanıklarla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

İddianamede, örgütün şemasına ilişkin merkez komitesinde yer alan Sabancı suikastının faillerinden Fehriye Erdal ile Zerrin Sarı, Seher Demir ve Musa Aşoğlunun yanı sıra, sanıklardan Necmiye Birkoçun örgütün sözde mahalli alan yapılanması sorumlusu, Ayten Öztürkün sözde Türkiye sorumlusu, avukat Seda Şaraldının sözde halkın hukuk bürosu yöneticisi, Seher Adıgüzelin Grup Yorum sorumlusu, Meryem Özsöğütün sözde sağlık kabini sorumlusu, Ulaş İncinin ise sözde gençlik sorumlusu olduğu belirtildi.

- Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezine saldırı detayı

İddianamede, sanıklardan Hakan İnci hakkında yapılan değerlendirmede gizli tanığın ifadelerine yer verildi.

Buna göre, gizli tanık 2015te DHKP/Cye yönelik operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğanın ölümünün ardından örgüt tarafından 2016 başlarında adalet çadırı kurulduğunu belirterek, örgüt tarafından bu çadırla ilgili komite oluşturulduğunu anlattı.

Gizli tanık, komitenin sözde sorumluluğuna sanık Necmiye Birkoç ile çağrı Avcı, İleri Kızılaltun ve Vedat Aktemurun getirildiğini aktararak, Bu şüphelilerin almış olduğu karar doğrultusunda bölgedeki (Sarıyer) Fatih Sultan Mehmet Polis Merkezi Amirliğine silahlı ve EYPlerle eylem kararı alındı. Bu dönemde silahlı eylem talimatları bu komite tarafından alınmıştır. Hatta bir gece karakola topyekün bir saldırı kararı alındı. beyanında bulundu.

Bu saldırı için görevlendirilen kişilerin de isimlerini paylaşan gizli tanık, EYP atan şahıslar arasında saldırgan Pınar Birkoçun da bulunduğunu anlattı.

Gizli tanık, örgütün sözde gençlik yapılanması Dev-Genç yapılanmasında da Pınar Birkoç ve Hakan İncinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin faaliyet gösterdiğini aktardı.

Ana Sayfaya Git