İyi parti fena karıştı

Kampa giren İYİ Parti sert tartışmaların ardından bir ay içinde olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Akşener'in yeniden aday olacağı öğrenildi.

Haberler 23.07.2018 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Partinin Afyonkarahisarda gerçekletirdii çaltayn son gününde, yaanan gerginliin ardndan olaanüstü kongre karar alnd. Y Partinin bir ay içinde kongre yapaca, Genel Bakan Meral Akenerin de yeniden aday olaca kaydedildi.

Y Parti tekilat, cuma günü Afyonkarahisarn Sandkl ilçesindeki Hüdai Kaplcalarnda bulunan termal otelde gerçekletirilen Y Parti Tekilat çaltay için topland. Seçim sonuçlarnn ve partinin bundan sonra süreçteki yol haritasnn belirlenmesi için bir araya gelen yi Partinin bugün (pazar) akam saatlerinde Sonuç Bildirgesini açklamas bekleniyordu. Ancak tam bu srada, sürpriz bir karar çkt. Y Partinin bir ay içinde olaanüstü kongreye gitme karar ald, Genel Bakan Meral Akenerin de yeniden aday olaca açkland.

GERGNLK çIKTI, AKENERN STFA ETT DDA EDLD

çaltayn üçüncü ve son günündeki, basna kapal deerlendirme toplantlarnn gergin geçtii, Meral Akenerin de ortaya çkan söylemlerden rahatsz olduu iddia edildi. Sonuç bilgirgesinin hazrlanaca Akenere yönelik eletirilerin dozunun artmas üzerine ortam iyice gerildi. Partililer arasndaki sert tartmalarn zaman zaman arbedeye dönütüü de öne sürüldü. Hatta bir partilinin burnuna ald darbeyle yaraland da belirtildi.

Bu srada özellikle sosyal medyaya bu gerginlik sonra Akenerin çok sinirlendii, baygnlk geçirme aamasna geldii ve ardndan da Genel Bakanlk görevinden istifa ettii söylentileri yaylmaya balad. Toplantdan ayrlmak isteyen Akenerin, partililer tarafndan güçlükle ikna edildii örenildi.

OLAANÜSTÜ KONGRE KARARI

Tüm bu söylentilerin ardndan, Y Parti çaltayndan sürpriz bir karar çkt. Y Parti, bir ay içinde seçimli olaanüstü kongreye gitme karar aldn kamuoyuyla paylat. Meral Akenerin de bu kongrede yeniden Genel Bakanla aday olaca belirtildi.

Y Parti Meclis Grup Bakan, stanbul Milletvekili Ahat Andican da partilerinin bir ay içinde olaanüstü seçimli kongreye gitme karar aldklarn, basn mensuplaryla paylat.

Y Parti Genel Bakan Yardmcs Koray Aydn ise Cuma gününden beri yaplan toplantnn içerisindeyim. 3 temel konuda masalarda 1415 kiilik gruplar görülerini ifade etti. Her masa kendi seçtiklerini bülten haline getirdi. Sunucu eliinde hangi konundan ne kadar çok bahsedildii yüzeysel olarak anlatld dedi.

Aydn, Eletiriler de oldu. Seçimden yeni çkan partini yüzde 10 ile çktn ve devlete kar, güçlü partiye kar baarl olduunu beyan eden de oldu. Olaanüstü kongre açklamalarnda bulundular. Aday olmay düünecek kimse yok. Cesaret edecek, aday olacak baka kiinin olabileceini düünmüyorum diye konutu.

Bu arada, alnan bu kararn ardndan Y Parti Genel Bakan Meral Akener, saat 18.45 sralarnda otelden ayrld.

LK AçIKLAMA TÜRKKANDAN

Y Parti Grup Bakanvekili Lütfü Türkkan yaanan krizle ilgili sosyal medya hesabndan açklama yapt. Türkkan, Genel Bakanmz Meral akener, Afyondaki çaltaymzn son gününde, seçim deerlendirmesi yaparak, tüzüümüzün kendisine verdii yetki ile seçimli kongre çars yapt diye yazd.

Ana Sayfaya Git