Kabine ayakta!

Deprem sonrası 14 bakan afet bölgesindeki 10 ile giderek çalışmaları yerinde koordine etti. Öte yandan, deprem nedeniyle 29 ilin valisi deprem bölgesinde görevlendirildi.

Haberler 07.02.2023 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Deprem Türkiyeyi yasa boğdu. Gece saat 04.17de yaşanan büyük felaket sonrası vakit kaybetmeden harekete geçen 14 bakan, depremden etkilenen 10 ilde çalışmalara başladı. Adıyamandaki çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakırdaki çalışmaları ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ takip etti. Şanlıurfada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati incelemelerde bulunurken, Gaziantepte çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez denetimlerde bulundu. Kiliste ise Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adanada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık görevlerine devam ederken, Malatyada ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çalışma yürüttü. Hatayda ise Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kriz masalarını yöneterek çalışmaları yerinde inceledi.

SOYLU MARAŞTA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7,7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Kahramanmaraşın Pazarcık ilçesinde incelemelerde bulundu. Soylu, beraberindeki Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif çetin ile depremde hasar gören ve yıkılan binalardaki arama-kurtarma faaliyetlerini inceledi. Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığına geçerek ilgililerden bilgi alan Soylu, çevredeki depremzedelerle de sohbet edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

BAKAN NEBATİ, ŞANLIURFAD

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfada arama kurtarma faaliyetleri ve yardım malzemelerinin sevkinin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Arama kurtarma faaliyetleri ve yardım malzemelerinin sevkinin kesintisiz bir şekilde devam ettiğine dikkati çeken Nebati, Şanlıurfa İl AFAD Müdürlüğü ile sürekli iletişim halinde, en hızlı çözümü üretmek için koordinasyon ve değerlendirme toplantılarını ve saha çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

ENERJİ KESİNTİSİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,Adanadaki AFAD Koordinasyon Merkezinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile yaptığı açıklamada, olay anından itibaren devletin tüm kurumlarıyla, yıkılan hasar gören binalarda arama kurtarma faaliyetlerine başlandığını söyledi.

BAKAN YANIK, TÜM BİRİMLERİMİZLE SAHADAYIZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Adanada 7 binanın yıkıldığını ve 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, Biz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak psikososyal destek ekiplerimiz sıfırıncı dakikadan itibaren sahaya zaten iniyorlar. Bunun dışında ayni yardımlar için lojistik merkezlerimizi hemen hızlıca harekete geçirdik. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan malzemelerini de buralardan temin edeceğiz dedi.

KESİNTİSİZ MESAİ

Adıyamandaki çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakırdaki çalışmaları ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ takip etti. Şanlıurfada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati incelemelerde bulunurken, Gaziantepte çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez denetimlerde bulundu. Kiliste ise Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adanada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık görevlerine devam ederken, Malatyada ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çalışma yürüttü. Hatayda ise Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çalışmalarını sürdürüyor.

29 İLİN VALİSİNDE GÖREV

Oeprem nedeniyle 29 ilin valisi deprem bölgesinde görevlendirildi. Deprem bölgesindeki koordinasyonun daha kolay sağlanması için 29 ilin valisi deprem bölgesinde görevlendirildi.

İşte valilerin sorumlu oldukları ilçeler:

1 Tokat Valisi Numan Hatipoğlu - Adıyaman - Gölbaşı

2 Ordu Valisi Tuncay Sonel - Adıyaman - Merkez

3 Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan- Adıyaman - Merkez

4 Batman Valisi Ekrem Canalp- Diyarbakır - Merkez

5 Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu - Diyarbakır - Merkez

6 Bingöl Valisi Kadir Ekinci - Gaziantep - Islahiye

7 Bursa Valisi Yakup Canpolat - Gaziantep - Merkez

8 Şırnak Valisi Osman Bilgin - Gaziantep - Merkez

9 Amasya Valisi Mustafa Masatlı - Gaziantep - Nurdağı

10 Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara - Hatay - İskenderun

11 Kırklareli Valisi Birol Ekici - Hatay - İskenderun

12 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan - Hatay - Kırıkhan

13 Konya Valisi Vahdettin Özkan - Hatay - Merkez

14 Denizli Valisi Ali Fuat Atik - Hatay - Merkez

15 Yozgat Valisi Ziya Polat - Hatay - Merkez

16 çorum Valisi Mustafa çiftçi - Kahramanmaraş - Afşin

17 çankırı Valisi Abdullah Ayaz - Kahramanmaraş - Ekinözü

18 Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu - Kahramanmaraş - Elbistan

19 Samsun Valisi Zülkif Dağlı - Kahramanmaraş - Elbistan

20 Kayseri Valisi Gökmen çiçek - Kahramanmaraş - Merkez

21 Sakarya Valisi çetin Oktay Kaldırım - Kahramanmaraş - Merkez

22 Kocaeli Valisi Seddar Yavuz - Kahramanmaraş - Merkez

23 Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu - Kahramanmaraş - Pazarcık

24 Karaman Valisi Tuncay Akkoyun - Kahramanmaraş - Türkoğlu

25 Kütahya Valisi Ali çelik - Malatya - Doğanşehir

26 Van Valisi Ozan Balcı - Malatya - Merkez

27 Sivas Valisi Yılmaz Şimşek - Malatya -Merkez

28 Niğde Valisi Mustafa Koç - Osmaniye - Merkez

29 Balıkesir Valisi Hasan Şıldak - Osmaniye Merkez

Ana Sayfaya Git