Kaçamadan yakalandılar

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde yıkılan bina müteahhitleri ve sorumluları hakkındaki soruşturma gözaltıları başlattı, Diyarbakır, Gaziantep ve Adana ile Adıyaman’da çok sayıda kişi yakalandı.

Haberler 13.02.2023 - 01:21 Son Güncelleme : 13.02.2023 - 00:21

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfada facianın 7. gününde, yıkılan binalarla ilgili yapım kusurları ve kolon kestikleri iddiaları üzerinde haklarında yakalama kararı çıkarılan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Diyarbakırda 33 kişi yakalandı.

DİYARBAKIR SORUŞTURMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 6 Şubatta meydana gelen depremlerde Diyarbakırda yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin haklarında yakalama kararı verilen kişi sayısı 42ye yükseldi.

RUHSATLARDA İNCELENİYOR

2 şüphelinin vefat ettiği tespit edilirken, 97 yaşında olan bir şüpheli savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Düzenlenen operasyonda 31 şüpheli gözaltına alındı. Firari 8 şüphelinin yakalanması için operasyon sürüyor. Gözaltı sayısının artabileceği ifade edilirken, binaların altını işyerine çeviren işletlemelere verilen ruhsatlarla incelemeye alındı.

YURT DIŞINA KAçARKEN

İstanbulda gözaltına alındı.

İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde yapılan kimlik kontrolleri sırasında ihbar üzerine, Adıyamanda yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş, gözaltına alındı. Gürcistana gitmek üzere oldukları belirlendi.

Gözaltına alınan ve üzerlerinde 16 bin dolar ile 20 bin lira ele geçirilen iki kişi, işlemleri yapılmak üzere Havalimanı Şube Müdürlüğüne götürüldü. Burada ifade alma işlemleri devam eden Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş sağlık kontrolünden geçirildi.

YAPILAN SAVUNMAYA BAKIN

Sağlık kontrolüne götürüldükleri sırada basın mensuplarının soruları üzerine Yavuz Karakuş, Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım. 44 tane bina yaptım, 4 tanesi yıkıldı. Her şey usulüne uygun. dedi.

BİR MÜTEAHHİT TUTUKLANDI!

Gaziantepte depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesinin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay tutuklandı.

KKTCDEN ADANAYA GETİRİLDİ!

Adananın çukurova ilçesinde yerle bir olan ve 70 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı Hasan Alpargün Apartmanının müteahhidi Hasan Alpargün yakalandığı KKTCden Adanaya getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Alpargün, yaptığı binada 70 kişinin öldüğünün hatırlatılması üzerine Mukadderat dedi.

İKİ MÜTEAHHİT DAHA YAKALANDI

Gaziantepte depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesinin fenni mesulü olan inşaat mühendisi Afyonkarahisarda gözaltına alındı.

İSTANBULA KAçTI GÖZALTINA ALINDI

Gaziantepte depremde yıkılan Bahar Apartmanının hafriyatında yapılan incelemede ihmali bulunduğu belirlenen müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbulda gözaltına alındı. Uncuoğlunun Gaziantepe gönderileceği öğrenildi

Ana Sayfaya Git