Kaçırıp PKK’ya teslim ettiler!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 08.12.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 462nci gününde devam ediyor.

Evlat nöbetine kz Songül için devam eden annelerden Fatma Akku, evlatlarnn HDP il binasndan daa götürüldüünü söyledi.

çocuunu almadan eylemini sonlandrmayacan ifade eden Akku, çocuklarmz HDP araclyla kaçrlarak PKKya teslim edildi. 9 ve 14 ya aralndaki çocuklar, bir arac olmadan tek bana gidemezler. Kzm tek bana ilçeyi gezemiyordu. Yani kzm onlar araclyla götürüldü. Onlar kzm götürdü, onlar getirsin. diye konutu.

çocuuna teslim olmas için seslenen anne Akku, Oras sizin yeriniz deil. Bir etrafnza bakn kimlere çalyorsunuz, kime kar silah kullanyorsunuz. Songül kzm neredeysen kaçn gelin. Türk bayrann altnda domuuz, bu bayran altnda öleceiz. dedi.

EVLAT NÖBET

stanbuldan 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemi yapan evket Bingöl de çocuunu HDP ve PKKdan istediini dile getirdi.

HDPnin çocuklarn daa götürdüünü belirten Bingöl, HDPden kendilerine bu zamana dek açklama yaplmadn söyledi.

Onlarda (HDP) vicdan varsa gelsinler burada bize bir açklama yapsnlar. Benim çocuum buradan götürüldü, Ankaradan gitmedi. diyen Bingöl, öyle konutu:

Beni Ankaraya davet ediyor. Benim Ankarada ne iim var? HDP milletvekilleri gelsin burada bize bir açklama yapsn. 14 yandaki çocuumun kalemini krdlar. Kendi çocuklar nerede? Onlarn çocuklar ABD ve Avrupada okuyor. Gelip bize burada bir açklama yapmyorlar çünkü o cesaretleri yok.

Ana Sayfaya Git