Kalko da öldürüldü

PKK'nın Hakurk Eyalet sorumlusu "Agit Garzan" kod adlı Murat Kalko, MİT'İn openasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Haberler 17.08.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilat, PKKnn silahl eylemlere balamasnn yl dönümü 15 Austosta sansasyonel eylem hazrl içinde olan örgüt üyelerini etkisiz hale getirdi. Etkisiz hale getirilenlerden birinin PKKnn sözde Hakurk Eyalet sorumlusu Agit Garzan kod adl Murat Kalko olduu ve Terörden Arananlar Listesinde krmz kategoride yer ald tespit edildi. Düzenlenen 2 operasyonla da üst düzey 6 PKK özel güç ve istihbarat mensubu etkisiz hale getirildi

Milli stihbarat Tekilatnn (MT) istihbari çalmalaryla, Türkiyede eylem gerçekletirmek amacyla komutas altndaki silahl gruplar harekete geçirmek üzere hazrland belirlenen PKKnn sözde Hakurk sorumlusu Agit Garzan kod Murat Kalko etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, MT sahadan yürüttüü yerel istihbari çalmalar neticesinde PKKnn ilk silahl eylemini gerçekletirdii 15 Austosun yl dönümünde üç farkl PKK hücresinin Türkiyede sansasyonel eylemler planlad bilgisine ulat. PKK Bakanlk Konseyi üyesi ve örgütün silahl kanat sorumlusu Murat Karaylann bizzat eylem talimat verdii örgütün kritik yaplanmalarna mensup teröristler, sahadaki MT görevlilerinin yakn takibine alnd. Bu kapsamda PKKnn sözde Hakurk sorumlusu Agit Garzan kod Murat Kalkonun Türkiyede eylem gerçekletirmek amacyla komutas altndaki silahl gruplar harekete geçirmek üzere hazrland örenildi. Bunun üzerine terörist Kalkona yönelik çalma balatld ve sorumlusu olduu Hakurk alannda 11 Austosta etkisiz hale getirildi.

KIRMIZI LSTEDE YER ALIYOR

Terörist Kalkonun örgüte 1993te katld ve pek çok silahl saldr ile öldürme olaynn faili olduu gerekçesiyle krmz kategoride arand belirtildi. Kalkonun ayrca, Murat Karaylann güvendii üst düzey bir kadro olduu ve özel olarak Hakurk sorumluluuna getirildii örenildi.

6 PKKLI DAHA ETKSZ HALE GETRLD

Öte yandan, sansasyonel eylemlerin lojistik ve taktik hazrln planladklar anlalan dier iki PKK hücresi de yakndan izlendi. PKKllarn meskun mahal yerlerinden uzaklamalaryla birlikte 13 ve 14 Austosta düzenlenen iki farkl operasyonla, sansasyonel eylem planlayan üst düzey 6 PKK özel güç ve istihbarat mensubu daha etkisiz hale getirildi. Teslim olan teröristler; MTin, son dönemde PKK faaliyetlerinin bertaraf edilmesine yönelik Irakn kuzeyinde yapt operasyonlarn örgütü ciddi biçimde sarstn ve örgütten kaçlar artrdn belirtiti. Uzmanlar da, PKKya yönelik böylesi nokta operasyonlarnn, örgütün tepe yöneticilerini Irak kuzeyinde hareket edemez hale getirdiini, bu durumum da özellikle PKK Bakanlk Konseyi üyelerinin örgüt kadrolar üzerindeki kontrolünün zayflamasna neden olduuna dikkat çekti.

ZEYTN DALI HAREKATI

Milli Savunma Bakanl, Zeytin Dal bölgesinde 8 PKK/YPGli teröristin gözaltna alndn duyurdu. Bakanln sosyal paylam sitesi Twitterdaki hesabndan yaplan açklamada, Hudutlarmzn güvenlii ile Suriyeli kardelerimizin huzur ve emniyeti için çalmaya devam ediyoruz. Zeytin Dal bölgesinde terör faaliyeti yürüttüü tespit edilen 8 PKK/YPGli terörist daha hain planlarn gerçekletiremeden gözaltna alnd denildi.

PENçE KAPLAN OPERASYONU

Milli Savunma Bakanlnca Pençe-Kaplan Operasyonunda ele geçirilen, PKKya ait çok sayda silah ve mühimmatn imha edildii açkland. Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Irakn kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe-Kaplan Operasyonunun baaryla devam ettii bildirildi. Komandolarn tespit ettikleri yeni snakta terör örgütü PKKya ait çok sayda silah ve mühimmat ele geçirdii belirtilerek, Tespit edilen malzemeler MET timimiz tarafndan imha edildi. Arama-tarama faaliyetleri sonucunda; 1 adet AT-4 güdümlü füze, 1 adet RPG-7 roketatar, 2 adet Doçka Makineli Tüfek, 1 adet Zagros Keskin Nianc Tüfei, 1 adet Kanas Keskin Nianc Tüfei, 2 adet Biksi Makineli Tüfek, 5 adet M16 Piyade Tüfei, 1 adet AK-47 Piyade Tüfei, 1 adet tabanca, 8 adet el bombas, 2 adet antitank roketatar mühimmat, 5 adet M16 arjörü, 4 adet AK-47 Piyade Tüfei arjörü, 1 adet termal dürbün, 1 adet sabit merkez telsizi, 1 adet el telsizi, 1 adet PTZ kamera, 1 adet fotoraf makinesi ele geçirildi denildi.

Ana Sayfaya Git