Karma eğitim inancımıza aykırı

HÜDA PAR, Bursa'da bir okul müdürünün kız ve erkek öğrencilerin sıralarını ayırması nedeniyle görevden alınmasına tepki göstererek, "Karma eğitim sistemi geleneklerimize, inancımıza ve kültürümüze uygun olan bir sistem değildir." dedi.

Haberler 29.03.2022 - 01:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Merkezi, haftalk günden deerlendirmesinde iç ve d konulara dair yazl bir açklama yapt. Bursa Osmangazi lçesi Mithatpaa Ortaokulu Müdürü Haydar Aknn, velilerin çounun talebiyle snfta kz ve erkek örencilerin ayr ayr oturtulmas talimatn verdii hatrlatlan açklamada, bunun ardndan sol sendika ve medyann hemen harekete geçtii ve okul müdürünün hukuka aykr bir ekilde görevinden alnd belirtildi.

28 UBAT SÜRECNDE GÖRÜLEBLECEK BR UYGULAMADIR

Oysa okul müdürünün uygulamasnn, mevzuata aykr olmadna dikkat çekilen açklamada, Kz ve erkek kark oturacak eklinde bir mevzuat yoktur. Velilerin çounluu talepte bulunmu, okul müdürü de mevzuata uygun bir tasarrufta bulunmutur. nancmza ve kültürümüze uygun olan bir uygulama için okul müdürünün linçe maruz braklarak görevinden alnmas, ancak 28 ubat sürecinde görülebilecek bir uygulamadr. Bu görevden alnma, aslnda Müslüman Anadolu toplumunun tamamnn cezalandrlmasdr. Karma eitim sistemi geleneklerimize, inancmza ve kültürümüze uygun olan bir sistem deildir. Pedagojik anlamda da eitimin kalitesini düürdüü artk kabul edilen bir realitedir. denildi.

KARMA ETM SSTEM DAYATMASINDAN VAZGEçLMEL

Okul müdürü Haydar Akna hem görevi hem de itibarnn iade edilmesi çarsnda bulunulan açklamada, Karma eitim sistemi dayatmasndan vazgeçilmeli, velilerin tercihine braklmal ve alternatif uygulama da hayata geçirilmelidir. Öte taraftan örencilerin öretmenlerine kar iddet ve olumsuzluk içeren davranlar artarak devam ediyor. Bunun temel sebebi maneviyattan, insani ve slami deerlerden uzak maddeci eitim anlaydr. Eitim sistemimiz Batnn taklitçi ve madde arlkl anlayndan kurtarlmal ahlak, bilim ve maneviyat merkezli bir anlay oturtulmal, çocuklar hem ruhen hem de bedenen yetitirilmelidir. ifadelerine yer verildi.

DOU LLERNDEK YÜKSEK SZLK ORANLARI

TÜKin, 2021 yl isizlik verilerine göre bir önceki yla göre 1,1 azalan isizlik orannn yüzde 12 olarak gerçekletiine, yani 3,9 milyon insann isiz olduuna iaret edilen açklamada, paylalan verilere göre en yüksek isizlik oranlarnn dou bölgesinde görüldüüne dikkat çekildi.

ÖZEL RKETLERN FYAT SPEKÜLASYONLARI

Açklamann devamnda piyasada zmni bir anlama varm gibi her seferinde gda ürünlerinden birisinde fiyat spekülasyonuna gidilerek açkça vurgun yapld iade edildi. Vurgun yaplacak üründe önce ayialar ortaya çkt, ardndan arz-talep dengesiyle oynanarak bir anda fahi fiyat uygulamasna geçildiine dikkat çekilen açklamada, artlardan dolay panie kaplan halk, raflar boaltyor, fiyatlar katlanyor ve günün sonunda kazanan spekülatörler oluyor. Bunun son örnei geçen hafta ekerde yaand. Bakanln açklamasnda stoklarda talep fazlas eker bulunduunun belirtilmi olmasna karn ksa süreli panik oluturarak fiyatlar bir anda ikiye katlayan spekülatörler, ancak bakanln uyarlarndan sonra fiyatlar aaya çekmeye baladlar. denildi.

ESK ZAMMI GER ALMALI

Et ve Süt Kurumunun (ESK) Ramazan ayndan hemen önce et ve et ürünlerine yüzde 48 zam yaptnn hatrlatld açklamada, bu durumun büyük bir frsatçlk örnei olmasnn yan sra dar gelirlileri oruç aynda et yemekten mahrum ettii belirtildi.

Açklamada, daha çok dar gelirli vatandalarn tercihi olan ESKnin yapt bu zammn, bütün et piyasasnda emsal olaca, et fiyatlarn katlayaca ifade edilerek, Et ve Süt Kurumu, Ramazan aynda dar gelirli vatandalar daha da zor bir duruma düürmemek için yaplan bu zamm geri almaldr. Öte taraftan klasik hale gelen Ramazan frsatçl için de tedbirler alnmal, Ramazan ayn istismar eden kesimlere müsamaha gösterilmemeli ve piyasalar sk denetlenmelidir. denildi.

TOPLUMDA BÜYÜK BR SAVRULMA, BR BUNALIM, YAYGIN BR SENDROM HAL SÖZ KONUSUDUR

Madde bamll, hrszlk ve fuhu gibi toplumsal yapy tehdit eden sorunlarn katlanarak devam ettii ifade edilen açklamada, her dört aileden birinde ya uyuturucu bamls ya da bu bamlla maruz kalan gençler ile karlald belirtildi.

Baml gençlerin, bata kendileri ve aileleri olmak üzere çevrelerine zarar verdii ve birer tehdit unsuru olduunun vurguland açklamada, Bununla birlikte hrszlk vakalar da ciddi boyutlara ulamtr. Organize hrszlk ebekeleri artk küçük yataki çocuklar dahi alarna düürüp hrszlk yaptrmaya balamlardr. Fuhu ve ahlakszla sürüklenenlerin ya ortalamasnn gittikçe dümesi ve Türkiyenin her tarafna yaylmas da dier bir vakadr. Söz konusu durumlar artk köylere, sokaklara ve parklara kadar inmitir. Toplumda büyük bir savrulma, bir bunalm, yaygn bir sendrom hali söz konusudur. denildi.

Ana Sayfaya Git