Kato kahramanları kar, çamur dinlemiyor

Şırnak'ın Beyteşşebap ilçesi yakınlarında bulunan Kato Dağı'nda PKK'ya yönelik 19 Nisan 2017 tarihinde başlatılan hava destekli operasyon, kar, çamur dinlemeden 7 aydır aralıksız devam ediyor.

Haberler 05.11.2017 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn Türkiyedeki Kandil olarak adlandrd ve yllarca girilmez denilen bölgede balatlan operasyonu sürdüren Mehmetçik ve güvenlik korucular 2 bin 900 rakml Kato Dann tepesine Türk bayra dalgalandryor. Kar ile örtülü beyaz dalar ve mavi gök arasnda dalgalanan Türk bayra gölgesinde operasyonlarn sürdüren güvenlik kuvvetleri bölgedeki ar k artlar ve tüm olumsuzluklara ramen teröristlerin Irakn kuzeyindeki kamplardan Katoyu kullanarak Türkiyeye girilerine izin vermiyor.

rnakn Beytüebap ilçesinde bulunan 2 bin 900 rakml Kato Danda vatan görevinde olan Mehmetçik ve güvenlik koruculara kar, tipi demeden operasyonlarn aralksz sürdürüyor. ki gün önce yüksek kesimlerde kar, alçak kesimlerde ise yamurun etkili olduu ilçede teröristlere darbe vuruluyor. Sonbahar aylarnda devam eden operasyon, her taraf karlarla kaplanan Kato Danda aralksz sürdürülüyor.

OPERASYON DEVAM EDYOR

PKKl teröristlerin Irakn kuzeyinden Türkiyeye geçi güzergah olan ve içinde barndrd maaralarla hem Türkiyedeki kamplardan biri hem de mühimmat depolar olarak kullanlan Kato Danda 19 Nisan 2017 tarihinde balatlan ehit Tümgeneral Aydoan Aydn Operasyonu ile teröristlere büyük darbe vuruldu. Tümgeneral Aydoan Aydn paann bizzat yürüttüü operasyon, helikopter kazasnda ehit olan Tümgeneral Aydoan Aydn Operasyonu olarak devam etti. smini ehit tümgeneralden alan operasyon 7 aydr aralksz devam ederken, Kato Dana çkan Mehmetçik terör örgütüne darba üzerine darbe vurarak terör örgütününe kurulduu günden beri en büyük mühimmat zayiat verdi. Kato Danda bulunan onlarca maarada teröristlerin kulland silah ve mühimmat tespit edilerek imha edildi.

KATOYA KARAKOL YAPILIYOR

Terör örgütüne büyük darbenin vurulduu Kato Da operasyonunda temizlenen bölgelerde Mehmetçik ve güvenlik korucular konulandrlyor. Kritik bölgelerde güvenlik noktalar kurulurken, dan zirvesinde ise kalc karakol inaat yaplyor. Mehmetçiin güvene ald Kato Dana i makineleri ile yaplan yollarla karakol malzemeleri tanyor. Karakolun tamamlanmasnn ardndan bölgenin sürekli kontrol altnda tutulmasnn hedeflendii belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git