Kayıp Yakınları 432'inci Eylemde!

İHD Diyarbakır Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, faili meçhule gidenlerin akıbetini sormak amacıyla her hafta “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla gerçekleştirdiği eylemin 432’ncisini gerçekleştirdi.

Haberler 21.05.2017 - 12:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HD Kayp Komisyonu Üyesi Adnan Örhan, Uluslararas Gözaltnda Kayplara Kar Mücadele Haftasndan geçtiklerini belirterek, 432 haftadr kayplarmzn akbetini soruyoruz. Özellikle de bu hafta nedeniyle herkese kayplar karsnda duyarllk çarsnda bulunuyoruz dedi.

Faillerin ortaya çkarlmas gerektiini belirten Örhan, Geçmite yaatlan bu vahet ve aclar bizim gerçekliimiz bu ülkenin kirli bir tarihi olmutur. Faillerin yarglanmas için defalarca çarda bulunduk, belgeler sunduk ama ne yazk ki bu zamana kadar yarglanan kimse olmad. Tam aksine failler baka yerlerde ödüllerle karland diye ekledi.

AHMET OKUYUCU

HD Kayp Komisyonu Üyesi Hasan Yalçn ise, 27 Ocak 1993te Ahmet Okuyucunun kaybedili hikayesini paylat. Yalçn, Ahmet Okuyucunun dükkannda bulunduu saat 14.00-15.00 sralarnda müteri klnda içeri giren iki kiinin raftan bir ey istediini anlatan Yalçn, Okuyucunun rafa döndüü an içerideki ahslarn Okuyucuya arkadan 24 el ate ettiini paylat. Okuyucunun olduu yerde hayatn kaybettiini ve iki ahsn cenazenin götürüldüü devlet hastanesine de gelerek Okuyucunun ölüp ölmediinden emin olmak istediini aktaran Yalçn, cenazenin imam olan baba Harun Okuyucu tarafndan ykanarak eyh Halil Mezarlnda defnedildiini anlatt. Yalçn, baba Okuyucunun da katledilenleri ykad için defalarca saldrya maruz kald.

Ana Sayfaya Git