'Kayıtsız kalınmaz!'

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "selefi" derneklerinin silahlandığı iddialarına kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını belirterek, "Paylaşılan ilk demeçten sonra derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır" ifadelerini kullandı.

Haberler 22.09.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Yardmcs Ersoy, sosyal medya hesabndan yapt paylamda, selefi derneklerinin silahland yönündeki iddialara yant verdi.

DERNEKLERN SLAHLANMASI

Ersoy, çileri Bakanl tarafndan bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yaplan denetimlerle birçok dernein kapatldn, birçouna da para cezas uygulandn belirtti.

ç Güvenlik Stratejileri Bakanlnca konunun önemine binaen 1,5 yllk kapsaml bir çalma gerçekletirildiinin altn çizen Ersoy unlar kaydetti:

Bir ksm derneklerin silahland iddias ya da ihtimaline kar kaytsz kalmamz mümkün deildir. Paylalan ilk demeçten sonra derhal Sivil Toplumla likiler Genel Müdürlüü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata balamtr. Mesele ayn hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler iletilecektir.

Ana Sayfaya Git