Kazakistan diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk devletleri liderleriyle Kazakistan diplomasisi

Haberler 07.01.2022 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türk Devletleri Tekilat Dönem Bakan olarak, tekilat üyesi ülkelerin liderleriyle Kazakistandaki gelimelere ilikin telefon görümesi gerçekletirdi.

Cumhurbakanl letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Cumhurbakan Erdoan, Kazakistan Cumhurbakan Kasm Cömert Tokayev, Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev, Krgzistan Cumhurbakan Sadr Caparov ve Özbekistan Cumhurbakan evket Mirziyoyev ile yapt telefon görümelerinde Kazakistandaki son gelimeler üzerine fikir teatisinde bulundu.

Cumhurbakan Erdoan, Kazakistan Cumhurbakan Tokayev ile görümesinde, dost ve karde Kazakistanda yaanan gelimeleri yakndan takip ettiini belirterek, olaylarda hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralananlara ifa diledi.

TÜRK DEVLETLERYLE

Türkiyenin Kazakistan ile dayanma içinde olduunu ifade eden Erdoan, Türk Devletleri Tekilatnn da yapt açklamada Kazakistana destein altn çizdiini belirtti.

Kazakistanda yeni hükümetin bir an önce kurulmasn ve gerginliin ksa sürede sona ermesini temenni eden Erdoan, Kazakistan halknn karlkl güven ve diyalog çerçevesinde sorunlar aacana inandn bildirdi.

Erdoan, gerek duyulmas halinde Türkiyenin, her türlü teknik bilgi ve tecrübe paylamn gerçekletirmeye hazr olduunu kaydetti.

Cumhurbakan Erdoan, Azerbaycan Cumhurbakan Aliyev, Krgzistan Cumhurbakan Caparov ve Özbekistan Cumhurbakan Mirziyoyev ile görümelerinde de Kazakistann istikrar ve güvenliinin, komular bata olmak üzere tüm bölge için mühim olduunu vurgulayarak, karde Kazakistann diyalog yoluyla bu sorunu aacana emin olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git