Kendi tarihlerine dönüp baksınlar!

Kendi tarihinde "soykırım ve katliamları" barındıran ABD'nin Türkiye'ye yönelik hasımane tutumunun altında, İslam olduğunu ifade eden Parlak, HDP'nin Kürtlere ve Bölgeye yabancı olduğunu söyledi.

Haberler 26.04.2021 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti MKYK ve Dou Anadolu Bölge Koordinatörü Alattin Parlak, ABD Bakan Joe Biden 1915 olaylaryla ilgili talihsiz bir açklama yaparak, tarihi gerçeklikle badamayan politik bir açklamada bulunarak sözde soykrm iddialarn kabul etmenin, kabul edilemez olduunu belirterek, Soykrm ve Katliamlarn ABDnin tarihsel geçmiinde saysz hadiselerle sabkal olduunu bildirdi. Parlak, HDPnn açklamasn da sert bir dille eletirdi.

Bidenin açklamasndan sonra yazl açklama yapan Parlak, I. Dünya Sava esnasnda çok boyutlu nedenler neticesinde Ermenilere uygulanan Sevk ve skn karar yllardr Türkiye kart devletler tarafndan sözde soykrm olarak tanmlanmakta ve Türkiye aleyhinde diplomasi arac olarak kullanlmasna dikkat çekerek, öyle dedi;

MÜSLÜMANLARI MAHKUM ETMEK STYORLAR

Yaklak yüz yldr diasporann hezeyanlarn mutlak hakikat gören baz devletler, hem Türkiye Cumhuriyetini hem de söz konusu dönemde Osmanl Corafyasnda yaayan Müslümanlar mahkm etmeyi hedeflemektedirler. Tarihçilerden ziyade siyasilerin ve parlamentolarn gündeminde olan sözde Soykrm iddialar hukuki dayanaktan yoksun, bilimsel kantlardan uzaktr. Dünyay beten küçük görenlerin oluturmu olduu soykrm sektörü her 24 Nisanda planl bir ekilde harekete geçmektedir.

OSMANLIYI YIKMAYA çALIANLARIN HEDEF

19. Yy.dan itibaren Osmanl mparatorluunu ykmay hedefleyen büyük güçler, binlerce yldr bir arada huzur içerisinde yaam kadim halklar birbirine düürmü, Osmanl Corafyasnda Ermeni Tanak çetelerini kullanarak dou ve güneydouda kaos oluturmulardr diyen Parlak, sözlerini öyle sürdürdü.

1 Kasm 1895de Tanak çeteler Diyarbakrda sekiz camiye e zamanl saldr düzenlemi ve o gün Diyarbakrda binlerce Müslüman hayatn kaybetmi, binden fazla dükkn, atölye ve imalathane tahrip edilmitir. Osmanl mparatorluu on farkl cephede beka mücadelesi verirken, Ermeni terör çeteleri Diyarbakrda konulanm, binin üzerinde çete mensubu Diyarbakrda ve tüm bölgede binlerce yldr süregelen huzuru bozmutur. çeteler Diyarbakrda Erzurumda, Bitliste, Vanda on binlerce masum insan öldürmü, tarihte az rastlanr bir vahete imza atmlardr.

ERDOAN HODR MEYDAN DEMTR

Parlak, Türkiyenin ve Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann uluslararas platformlarda birçok kez dile getirdii, tarihçilerden, siyaset bilimcilerden ve hukukçulardan oluan bir komisyon kurma teklifine, sözde soykrm yalann her yl gündeme getirenler sessiz kalm, arivlerden korkmu, tarihi gerçeklerden kaçmlardr. diye konutu.

BDEN DASPORAYA BOYUN EMTR

ABD Bakan Joe Biden, Ermeni diasporasna boyun eerek sözde soykrm yalanna ortak olmutur diyen Parlak, ABDnin tarihine dikkat çekti. Milyonlarca yerliyi acmaszca katleden, Hiroimada yüz binlerce insan atom bombasyla yok eden, on binlerce Irakl Müslüman öldüren, kendi ülkesindeki insanlar bile nefessiz brakan, tarihi, soykrma e olan ABD, ülkemizi suçlayacak en son ülke bile deildir. Amerika, Fransa gibi kimi Avrupa ülkelerinin soykrm yalannn ardna snmalarn anlamak zor deil. Batnn küresel oyunlarna kar meydan okuyan ve slam Medeniyetinin son kalesi olan Türkiyenin takip ettii baarl d politika, küresel güçleri rahatsz etmekte, sözde soykrm gibi gayri insani bir ithamla uluslar aras arenada ypratlmak istenmektedir. Bu tavr ve yaklam sonuç vermeyecektir. Tarih boyunca soykrma urayanlar himaye eden, dünya mazlumlarnn sna olan ülkemize yönelik ABD Bakan tarafndan yöneltilen bu mesnetsiz söylemi kabul etmiyor, iddetle reddediyoruz.

HDP BÖLGE NSANINA YABANCIDIR

slam toplumunun ve ülkemizin saygn parças olan Kürtler adna siyaset yaptn iddia eden, HDPnin Ermeni Soykrm Utancyla Yüzlein açklamas Tanak partilerine rahmet okutmutur diyen Parlak sözlerini öyle tamamlad

Binlerce Kürt çocuunu kaçrp, anasndan, inancndan koparan, aylardr HDPnin kapsnn önünde bulunan annelerle yüzlemekten kaçan siyasi anlay, bata Kürtler olmak üzere bu topluma ve topraklara ne kadar yabanc olduunu bir kez daha göstermitir.

Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann liderliinde, her geçen gün dünya siyasetinde söz sahibi olan ülkemizi bu söylemlerle zayflatamayacaklardr. Politik hesaplarla tarihe müdahale edenler, binlerce yldr huzur içinde yaayan kadim milletleri ayramayacaklardr. Masa ba planlarla ve hukuksuz söylemlerle ülkemizin hedeflerine yürümesine asla engel olmayacaklardr.

Ana Sayfaya Git