Kepolu Ataman Demokrasi Şehitlerini andı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman,  demokrasi şehitleri olarak anılan Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu andı.

Haberler 18.09.2024 - 14:18 Son Güncelleme : 18.09.2024 - 14:18

Yassıadada yargılanan dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile bakanlar Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlunun 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından Yassıada yargılanmaları sonucunda idam edilişlerinin 63üncü yılı dolayısıyla anma paylaşımında bulunan Kepolu Ataman, demokrasi şehitlerini rahmetle anıyorum dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, demokrasi şehitleri olarak ilan edilen ve 1960daki askeri darbede idam edilen Dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile Bakanlar Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorluyu 63üncü yılında, rahmet ve minnetle andı.

KEPOLU ATAMANDAN ANMA

Yassıadada yargılanan dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile bakanlar Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlunun 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin ardından Yassıada yargılanmaları sonucunda idam edilişlerinin 63üncü yılı dolayısıyla AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman anma mesajı yayınladı.

Kendi sosyal medya hesabından paylaştığı anma duyurusunda şu ifadelere yer verdi;

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ

Darbe mahkemelerinde hukuksuz bir şekilde idama mahkm edilen Merhum Başbakan Adnan Menderes ve yol arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkanı vefatlarının 63. Sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıyorum. Demokrasimize yönelen tüm darbeleri ve darbeci zihniyetleri lanetliyorum

Haber: Mahfuz EKİN

Ana Sayfaya Git