Kımızı bültenle aranan terörist Kilis'te yakalandı

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından, terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu suçlamasıyla kırmızı bülten ile aranan Fransa vatandaşı O.G., Kilis'te MİT ve polisin ortak operasyonuyla Suriye’den Türkiye’ye geçiş yaptığı sırada yakalandı.

Haberler 18.07.2020 - 01:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uluslararas Kriminal Polis Tekilat (Interpol) tarafndan, terör örgütü DEA üyesi olduu suçlamasyla krmz bülten ile aranan Fransa vatanda O.G., Kiliste MT ve polisin ortak operasyonuyla Suriyeden Türkiyeye geçi yapt srada yakaland.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Suriyedeki çatma bölgelerinde faaliyet gösteren bir teröristin yasa d yollarla Türkiyeye girecei bilgisini alan güvenlik güçleri, Kilis Cumhuriyet Basavcl koordinesinde çalma balatt. MT ve terörle mücadele ubesi ekipleri, snr ekiplerinin de desteiyle Suriye snr hattndaki Aknc köyü yaknlarnda önlem ald. Ekipler, Türkiyeye geçmeye çalan Fransa vatanda O.G.yi yakalayarak, gözaltna ald.

Emniyette sorgulanan O.G.nin Interpol tarafndan krmz bültenle arand belirlendi. üphelinin emniyetteki ilemlerinin devam ettii örenildi.

Ana Sayfaya Git