Kırıkkale şehidine ağlıyor

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde PKK’lılar tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen 3 askerden biri olan uzman çavuş Musa Saydam’ın memleketi Kırıkkale’nin Sanayi mahallesindeki baba ocağını yasa boğdu.

Haberler 15.08.2015 - 21:28 Son Güncelleme : 15.08.2015 - 21:28

Bingölün Karlıova İlçesinde PKKlıların yola önceden düzenledikleri bombayı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit olan uzman çavuş Musa Saydamın baba ocağına şehit ateşi düştü. Kırıkkalede bulunan Saydamın ailesi şehit haberini alınca gözyaşlarını tutamadı. Bingölün Karlıova İlçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hacılar Mevkiinde, PKKlı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Araçta bulunan askerlerden 3ü şehit olurken, 6 asker de yaralandı. Şehit düşen askerlerden uzman çavuş Musa Saydamın (41) Kırıkkalenin Sanayi Mahallesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehit haberini alan anne Ayhan Saydam, gözyaşlarını tutamayıp, Ateş düştüğü yeri yakıyor diyerek oğlunu en son Ramazan Bayramında gördüğünü söyledi. Gözü yaşlı kadını kadın subaylar teselli etti.

Musa Saydamın şehit haberini alan akrabaları ve komşuları eve akın edip sinir krizi geçirdi. 13 yıllık uzman çavuş olan Musa Saydamın 5 yıl önce de eşinden boşandığı öğrenildi. 2 çocuk babası olan şehit Saydam, yarın Nur Camisinde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Kaynak: DHA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır