Kocaman'a gözaltı kararı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar 14 kişi arasında HDP'li eski Siirt Milletvekili Hatice Kocaman da bulunuyor. Tutuklu yargılanan eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan hakkında yurt dışına çıkış yasağı tedbiriyle tahliye kararı verildi.

Haberler 01.10.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yürütülen terör soruturmas kapsamnda aralarnda HDPli eski Siirt Milletvekili Hatice Kocamann da bulunduu 14 kii gözaltna alnd.

PKKnn sözde yasama organ konumunda olan Demokratik Toplum Kongresinde (DTK) delege ve yap adna eylem ve faaliyetlerde bulunduklar tespit edilen 17 üpheli hakknda balatlan soruturma sürüyor.

SORUTURMANIN DETAYI

Soruturma kapsamnda haklarnda yakalama karar çkartlan 17 üphelinin adreslerinde arama yapld. Operasyonda, aralarnda Kocaman ve baz HDPlilerin de bulunduu 14 üpheli yakaland.

Dier 3 üphelinin de yakalanmasna yönelik çalma sürüyor. Operasyonda av tüfei, 35 fiek, hakknda toplatma karar bulunan kitaplar, dokümanlar ve fla bellek ele geçirildi.

ARSLANA TAHLYE çIKTI

Buarada, Diyarbakr 11. Ar Ceza Mahkemesince görülen durumaya, eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakan Mehmet Arslan tutuklu bulunduu cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld.

Cumhuriyet savcs, mütalaasnda, suçun vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ile atl suçun kanunda ön görülen cezann alt ve üst snrn dikkate alarak, Arslann tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

Arslan, savunmasnda, herhangi bir örgütten talimat almadn ileri sürdü.

Üzerine isnat edilen suçlamalar reddeden Arslan tahliyesine karar verilmesini istedi.

YURT DII YASAI KONULDU

Mahkeme, delillerin önemli ölçüde toplanmas, tutuklulukta geçirdii süre, kovuturmada gelinen aamada kaçma, gizlenme veya delilleri karartmas hususunda somut olgularn bulunmadn dikkate alarak, Arslann yurt dna çk yasa adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verdi.

ddianamede, Arslan hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yl 6 aydan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git