Küçük Şeyma'ya ne oldu? Türkiye, Batman'da 8 yaşındaki çocuğa tecavüz ve boğdurulma skandalını konuşuyor!

Batman’da evinin önündeki ipte asılı bulunan 8 yaşındaki kız çocuğunun intihara teşebbüs ettiği iddia edildi. Adli tıp raporu cinsel istismar bulguları saptarken, bilinmeyen bir nedenle dosya kapatıldı.

Haberler 11.10.2024 - 11:20 Son Güncelleme : 11.10.2024 - 15:20

Batmanın Kozluk ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Şeyma S., 7 Ocak tarihinde evinin önündeki ipte asılı bulundu. Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili cinsel istismar şüphesiyle soruşturma başlattı, ancak adli tıp raporundaki bulgulara rağmen dosya somut delil yoktur denilerek kapatıldı. Şu anda 8,5 yaşında olan Şeyma S., bu yaşadıklarından sonra konuşamıyor ve yürüyemiyor.

Batmanda artan inihar vakalarını araştırmak için bölgeye giden Canan Kaya isimli gazetecinin haberine göre

Hastane kaynaklarıyla yaptığı görüşmede, intihar edenler arasında 8 yaşında bir çocuğun da olduğunun söylendiğini aktaran Duyar duymaz dehşete düştüm 8 yaşındaki bir çocuk nasıl olur da intiharı düşünebilirdi? Bu olayın arka planında başka bir şey var diye düşündüm ve araştırmaya başladımifadesine yer verdi.

YERELDEN YAPILAN HABER KALDIRILDI, GAZETECİ TEHDİT EDİLDİ!

Olayı ilk duyuran gazeteci olan, Batmanın yerel gazetesi Sonsözde çalışan Hatice Türkanla telefon görüşmesi yapan Kaya, Türkanın haberi yayımladıktan kısa bir süre sonra Şeyma S.nin ailesinin iki araçla gazeteyi bastığını ve haberin yayından kaldırılması için baskı yaptığını söylediğini aktardı.

Buna göre Türkan, haberi kaldırmayacağını söyleyince de Seni Batmanda barındırmayız diyerek gazeteciyi tehdit eden aile yalnızca 1,5 gün sonra da habere erişim engeli getirtti.

BOĞULDU MU YOKSA KALBİ Mİ DURDU?

Gazeteci Türkan, ailenin kendisine çocuğun ipte asılı olmadığını, oyun oynarken asma dalına dolandığını ve o dalın boynunu kestiğini söylediklerini belirtti. Şeyma Snin hastaneye kaldırıldığı gün tutulan hasta kayıt formunda; çocuğun kalbi durmuş bir şekilde geldiği, kalp masajı yapıldığı, boyun çevresinde 1 santim eninde ası izi olduğu ve entübe edildiği raporlarla da sabit delil olarak hastane kayıtlarında yer alıyor.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git