Maden arama çalışmalarına Diyarbakır'da vatandaş engeli

Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde maden aranmasına tepkiler devam ediyor. Diyarbakır Tabip Odası da tepkilerini dile getirerek maden aramanın bir halk sorunu olduğunu olduğunu ifade etti.

Haberler 29.07.2024 - 10:56 Son Güncelleme : 29.07.2024 - 10:56

Diyarbakırın Kulp ilçesinde bulunan Hesadin Yaylasında maden aramasına karar verilmesi vatandaşlardan tepki görüyor. Yaylada hayvancılık ve arıcılık yapan vatandaşlar, bu bölgenin kendileri için yaşam kaynağı olduğunu ifade etti.

Bölgede maden aranacağının duyulmasından sonra ilçeye bağlı Karabulak Mahallesi, Yuvacık, Kayacık, Ağaçkorur, Baloğlu ve Argün kırsal mahallelerinden yaşayan vatandaşlar, sondaj çalışması için bölgeye gelen ekiplerin yollarını araçlarıyla kapatmıştı.

TABİP ODASINDAN NET MESAJ

Diyarbakır Tabip Odası, yaptığı açıklamada, bölgeden maden aramanın sağlık açısından yarattığı risklere dikkat çekti ve uyarılarda bulundu.

Tabip Odası tarafından yapılan paylaşımda, Maden aramak demek; ağaçları kesmek, canlıları öldürmek, yerel bitki örtüsünü yok etmek, havayı kirletmek ve kısacası çevre talanı, başlı başına bir halk sağlığı sorunudur.Kulp Hesandin yaylasında doğa talanına karşı çıkıyor, çalışmaların durdurulmasını talep ediyoruz. ifadelerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git