Menzil Şeyhi Elhüseynî hakka yürüdü

Menzil Şeyhi Şeyh Seyyid Abdülbâkî Elhüseynî Erol bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. El Hüseyni tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Haberler 12.07.2023 - 22:03 Son Güncelleme : 12.07.2023 - 22:03

Menzil Şeyhi Seyyid Abdülbk Elhüseyn Erol, tedavi gördüğü Emsey Hastanesinde dün 74 yaşında vefat etti.

BÖBREK YETMEZLİĞİ

Menzil Şeyhi Seyyid Abdülbk Elhüseyn Erol, böbrek yetmezliği nedeniyle Pendik Kurtköyde bulunan özel bir hastanede tedavi görüyordu. 74 yaşındaki Erol, dün saat 14.00 sıralarında hayatını kaybetti. Haberi alan cemaat üyeleri hastaneye akın etti. Adıyamana gidemeyecekler için Pendikte bulunan Aynur çepni Camiinde cenaze namazı kılındı.

ADIYAMANA GÖTÜRÜLECEK

Cenazenin götürülmesi sırasında ve cenaze namazının ardından izdiham yaşandı. Abdulbaki Erolun cenazesinin cuma günü Adıyamanın Menzil köyünde defnedileceği öğrenildi.

ŞEYH ELHÜSEYNİ KİMDİR?

Seyyid Abdülbak El Hüseyni, 1943te Siirtin Baykan ilçesine bağlı Taruni köyünde doğdu. Babası Şeyh Seyyid Abdülhakm Elhüseyn, Nakşibend Hlid şeyhidir.

El Hüseyni, babasıyla birlikte yaklaşık bir buçuk yıl Taruni, 5 yıl Bilvanis, 11 yıl Kasrik, 9 yıl Gadir köylerinde ikamet etti. 1971de ise babasıyla birlikte Menzil köyüne yerleşti. çocukluk-gençlik dönemleri ilim tahsili ve hizmetiyle geçen El Hüseyni, babasının 1972de vefat etmesi üzerine ağabeyi Seyd Muhammed Rşid Elhüseyniye intisap etti.

Ağabeyinin irşad döneminde seyrüsülkunu tamamlamış ve halifelik almıştır. Ağabeyi 1993te vefat edince Şeyh Seyyid Abdülbk Elhüseyn irşada başladı

Elhüseyn ilim, tövbe, zikir, hizmet, tevazu gibi konular üzerinde özellikle durdu. Niyetin sürekli kontrol edilmesi gerektiğini sık sık beyan etti. İslami eğitim kurumlarının hem sayısının hem de imknlarının artması için büyük gayret gösterdi. Bu kurumlardan mezun olan ilim ehlini insanlara temel dini bilgileri anlatmakla ve hayatın her alanında İslam ölçülere uygun bir şekilde hizmet edilmesine rehberlik etmekle görevlendirdi.

İrşadı boyunca hemen her vakit namazında ziyaretçileriyle birlikte tövbe etmiş, nice kimselerin kötülükleri terk ederek iyiliklere yönelmesine vesile olmuştur.

Bütün müridlerini Nakşibend tarkatının usullerine uygun biçimde zikretmeye teşvik etmiştir. Zikrin kalbin zaruri bir ihtiyacı olduğunu, asla ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulamıştır. Sevenlerinin birlik içinde, istişare ahlkıyla hizmet edebilmesi için pek çok kurum ve kuruluşun oluşumuna, işleyişine öncülük etmiştir. Kalp kırmaktan, kul hakkından azami ölçüde kaçınılmasını tavsiye etmiş ve böyle tehlikelerin bulunduğu durumlarda alttan almayı öğütlemiştir. Gavs-ı Sn hazretlerinin dünyanın dört bir yanından müridleri ve muhibleri vardı. Güzel ahlkıyla rehberlik ettiği bu kimselerin bütün insanlığa faydalı olacak pek çok hayırlı işler yapmalarını sağladı.

Ana Sayfaya Git