Milli eğitime yasak geldi

Soruşturma raporu kapsamında okullarda 265 kişinin işine son verildi Sur ve Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri İş-Kur tarafından "yetkide yasaklı" kurum ilan edildi.

Haberler 17.02.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ve Ergani ilçelerindeki 100e yakn okulda KURun Toplum Yararna Program Projeleri kapsamnda temizlik ve güvenlik görevlisi olarak çalan 265 kii, KURun ilçe Milli Eitim müdürlüklerine gönderdii Tefti Kurulu Bakanlnn soruturma raporu dorultusunda iten çkarld.

YÜRÜTÜLEN SORUTURMA SONUCU

Diyarbakr çalma ve kurumu l Müdürlüü tarafndan Diyarbakr merkez Sur ve Ergani ilçe Milli Eitim müdürlüklerine gönderilen yazda, Toplum Yararna Program (TYP) projeleri kapsamnda okullarda çaltrlanlarn ilerine 14 ubat itibariyle son verilmesi istendi. Yazda, Tarafnza tevdi edilmi olan Tefti Kurulu Bakanlnn 11 Austos 2017 tarihli ve 7824-9430/SR/03-03 sayl soruturma raporuna istinaden Toplum Yaranna Program genelgesinin 18inci maddesinin ikinci fkras ile 4üncü maddesinin dokuzuncu fkras gerei yaplan tüm yersiz ödemelerin yasal faizi ile birlikte yüklenicilerden tahsil edilmesi ve ilgili yüklenicilerin yasakl hale getirmesi yönünde yazlan yazya istinaden Sur lçe Milli Eitim Müdürlüünün devam eden 249430, 211054 ve 251293 portal numaral projelerinde çalan katlmclarn 14 ubat 2018 tarihinde çklarnn yaplarak l Müdürlüümüze bildirilmesi hususunda, gereinin yaplmasn arz ederim denildi.

265 KNN NE SON VERLD

lçe Milli Eitim Müdürlüklerine gönderilen yaz TYP projeleri kapsamnda temizlik ve güvenlik hizmetlerinde personeller çaltran yaklak 100 okula gönderilerek Ergani ilçesinde 170, Sur ilçesinde ise 95 kiinin iine son verildii örenildi. Yazda, yersiz ödemelerde söz konusu yüklenici firma olarak geçen ilçe milli eitim müdürlüklerinden istenirken, söz konusu iki ilçe milli eitim müdürlüünün TYP projelerinden yararlanmas ise 2 yl boyunca yasakland da belirtildi.

MLL ETME YASAK GETRLD

Milli Eitim Müdürlüü yetkilileri, KURun uygulamasna tepki göstererek, soruturma raporunda TYP yönetmeliinin, Denetim ve kontrol bal altnda soruturma yapldn, merkez Sur ilçesinde 2015 ylnda yaplan bir soruturma nedeniyle böyle bir karar alndn belirterek, Surda söz konusu tarihlerle yaplan hendek- barikat operasylonlar nedeniyle okullarda eitim yaplmad gibi okullarn örencilere baka okullara gönderilmiti. O bölgede yer alan ve imdi tamamen yklarak kullanlamaz hale gelen iki okul için rapor hazrlanm ve böyle bir karar alnm. Konu ile ilgili ilgilelerden ifade ve savunma alnmadan Tefti Kurulu böyle bir rapor hazrlam. Gelen yaz üzerine Sur ilçesindeki okullarda temizlik yapan ve güvenlii salayan 95 kiinin iine son vermek zorunda kaldk diye konutu.

KUR yetkilileri ise söz konusu ilemin Tefti Kurulunun soruturma raporu dorultusunda gerçekletirdiklerini ve artk TYP projelerinde muhataplarnn söz konusu 2 ilçe Milli eitim müdürlükleri deil, ilçe Kaymakamlklar olacan söyledi.

MEBTEN FETÖ ZN PTAL

Öte yandan, MEB yetkililerinden alnan bilgiye göre, Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüünce Türkiye genelinde Bakanla bal yaklak 27 bin özel öretim kurumunda çalan veya daha önce çalm kiilere yönelik bir aratrma yürütüldü.

Bu aratrmalar sonucunda bin 272 kiinin FETÖ/PDY terör örgütünün gizli haberleme program ByLock kulland belirlendi. MEB tarafndan, bu kiilerin terör örgütü ile eylem birlii içinde olduklar gerekçesi ile çalma izinleri iptal edildi. Bu personele, baka bir özel öretim kurumunda çalma izin onay düzenlenmemesi yönünde uygulama yapld.

Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüüne bal kurumlarda çalmakta olup 6749 sayl Kanunun 2nci maddesinin 3üncü fkras kapsamnda kurumlar kapatlan ve milli güvenlie tehdit oluturduu tespit edilen yap, oluum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyelii veya iltisak, bunlarla irtibat olduu belirlenen 19 bin 660 personelin çalma izinleri daha önce iptal edilmiti. Böylece özel öretim kurumlarnda ceza kayd koyulan personel says toplam 20 bin 932 oldu.

Ana Sayfaya Git