MİT’ten nokta operasyon

Kaçırılan kaymakam ve 8 askeri HDP’li vekillere böyle teslim etmişti

Haberler 03.06.2022 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyindeki Süleymaniye kentinde Milli stihbarat Tekilatnca düzenlenen operasyonda PKKnn yöneticilerinden Dilxwaz kod adl Mehmet Doan nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. Terörist Doan, 2013te kaçrlan Kaymakam Kenan Erenolu ile 8 askeri Irakn kuzeyindeki Zap Vadisinde HDPli milletvekillerine teslim etmiti.

Irakn Kuzeyindeki Süleymaniyede terör örgütü PKKnn silahl kolu HPGnin sözde Askeri Komuta Konseyi üyesi Mehmet Doan MT operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

21 Maysta Kandilin Balekayeti bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten terörist Doann örgütün sözde gümrük ve lojistik faaliyetlerinden sorumlu olduu, terör örgütünün lojistik ihtiyaçlaryla ilgili Süleymaniye, Köysancak, Seyid Sadk ilçelerinde sivil yerel halktan biriymi gibi faaliyet yürüttüü tespit edildi.

MT NOKTA OPERASYONU

MT D Operasyonlar Bakanlnn balantlarn tespit ettii ve uzun zamandan beri takip ettii teröristin son olarak sivil bir araçta Süleymaniyeden çk yapt bilgisi üzerine araç izlemeye alnd.

Silahl nsansz Hava Aracyla saniye saniye takip edilen araç, dalk bölgedeki keskin bir virajda yavalaynca operasyon için

Hedefe güdümlü akll mühimmatla gerçekletirilen harektta Mehmet Doan, içinde bulunduu araçta etkisiz hale getirilirken, patlamann etkisiyle çkan yangnda araç hurda ynna döndü.

30 YILDIR DA KADROSUNDA

30 yldan beri terör örgütünün da kadrosunda faaliyet yürüten terörist Mehmet Doann, çileri Bakanlnn en çok aranan azl teröristler listesinin 3 Milyon lira para ödüllü Mavi kategorisinde aranyordu.

KAçIRILAN KAYMAKAM VE ASKER

Doan, 13 Mart 2013 tarihinde Irakn kuzeyindeki Zap Vadisinde kaçrlan Kaymakam Kenan Erenolu ile askerler Kemal Ekinci, Abdullah Söpçeler, Nadir Özgen, Zihni Koç, Reat çaçan, Hadi Gizli ve Ramazan Baaran Türkiyeden giden HDPli Milletvekillerine teslim etmiti. Terörist eleba Mehmet Doan, son olarak 23 Nisanda terör örgütünün yayn organlarna Pençe harektlaryla ilgili açklamalarda bulunarak Türkiyeye yönelik tehditler savurmutu.

Ana Sayfaya Git