MİT'ten PKK’ya bir darbe daha

MİT, Irak’ta PKK/KCK’ya bir darbe daha indirdi. Hakurk’ta TSK üssünde eylem gerçekleştirmeyi planlayan PKK'lı terörist Serdar Sönmez, MİT’in nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

Haberler 08.08.2024 - 13:25 Son Güncelleme : 08.08.2024 - 13:26

Hakurkta TSK üssünde eylem gerçekleştirmeyi planlayan terör örgütü PKK/KCK mensubu Eziz Gabar kod adlı Serdar Sönmez, MİTin nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

TSKya saldırı planını MİT engelledi

Terör suçlarından hakkında arama/yakalama kararı bulunan terörist Serdar Sönmez, PKK/KCK sözde üst düzey yöneticilerden TSKya yönelik eylem talimatı aldı.

MİTin saha ajanlarından edindiği istihbarata göre, terörist Serdar Sönmez TSKnın Hakurktaki harekat bölgesine yönelik sızma girişiminde bulunarak keşif ve gözlem faaliyeti icra edecekti. PKK/KCKlı terörist keskin nişancı tüfeği ile eylem yapacaktı.

Edinilen istihbarat sonucu, MİT Serdar Sönmezi adın adım izlenmeye başladı. MİTin örgüt içerisindeki ajanları vasıtasıyla terörist Sönmezin harekete geçeceği zaman ve yerin öğrenilmesi ile operasyon kararı alındı.

PKK/KCKlı Serdar Sönmez, Hakurkta TSK üs bölgesine yönelik suikast hazırlığı içerisindeyken başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

Terörist Sönmezin 2014te terör örgütü PKK/KCKya katıldığı, 2015te Irakın kuzeyindeki Garaye geçerek silahlı/ideolojik eğitim aldığı ve 2018de Kandilde faaliyet ve son olarak Hakurkta terör eylemlerine katıldığı öğrenildi.

Ana Sayfaya Git