MSB'den emekli subay ve astsubaylara görev

Milli Savunma Bakanlığınca, emekli subay ve astsubaylar, askeri öğrenci ve personel temin faaliyetine yönelik hizmetlerin yürütülmesi için görevlendirilebilecek.

Haberler 15.01.2017 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emekli Subay ve Astsubaylarn Milli Savunma Bakanlnda Personel ve Askeri Örenci Temin Faaliyetlerine Yönelik Hizmetlerde Görevlendirilmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Olaanüstü hal kapsamnda 22 Kasm 2016 tarihinde Resmi Gazetede yaymlanan 678 sayl Kanun Hükmünde Kararname ile yaplan düzenlemenin ileyiine yönelik hazrlanan yönetmelik, 31 Aralk 2020 tarihini geçmemek artyla Milli Savunma Bakanl ve bal birimlerde personel ve askeri örenci temin faaliyetlerine yönelik hizmetlerin yürütülmesinde görevlendirilecek emekli subay ve astsubaylar ile bunlar görevlendirecek birimleri kapsyor.

Buna göre, personel ve askeri örenci temin faaliyetinde görevlendirilecek emekli subay ve astsubaylarn seçimi ilemi, belirtilen niteliklere uygun istekliler arasndan Milli Savunma Bakan tarafndan yaplacak.

Seçilen emekli personel arasndan yaplacak görevlendirmenin mahiyeti, süresi ve yerine ilikin hususlar Personel Genel Müdürlüünce yürütülecek. Bu ekilde yaplan görevlendirmeler, gerektiinde görevlendirme süresine baklmakszn ayn usulle sonlandrlabilecek.

- Milli güvenlie tehdit oluturduu belirlenenler alnmayacak

Askeri örenci ve personel temin faaliyetinde görevlendirilecek emekli subay ve astsubaylarda, cezalar ertelenmi, seçenek yaptrmlardan birine çevrilmi, genel ya da özel af kanunlar kapsamna girmi veya haklarnda hükmün açklanmasnn geri braklmasna karar verilmi olsa dahi, devletin güvenliine kar ilenen suçlar, halk askerlikten soutmak, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarn aalama ile zimmet, irtikap, iftira, rüvet, hrszlk, dolandrclk, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanklk, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldr, cinsel taciz, kiiyi hürriyetinden yoksun brakmak, fuhu, hileli iflas gibi yüz kzartc veya eref ve haysiyet krc suçlar ile kaçakçlk, ihaleye fesat kartrma, devlet srlarn aça vurma suçlarndan birisinden, firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte srar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarndan birisinden mahkum olmamak gibi nitelikler aranacak.

Görevlendirilecek subay ve astsubaylarda, kamusal haklar kullanmaktan yoksun braklmam olmak, milli güvenlie tehdit oluturduu tespit edilen yap, oluum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyelii, aidiyeti, iltisak veya irtibat olmamak gibi niteliklere de baklacak.

- Hizmetlerin yürütülmesinde görev verilecek

Görevlendirilecek emekli subay ve astsubaylara, askeri örenci ve personel temin sürecinin aamalarnda, temin maksatl hazrlanacak klavuz, emir ve talimat esaslarnn belirlenmesi ilemlerinde, adaylarn bavuru artlarn tayp tamadnn ön incelemesi ve kayt kabul aamasnda, fiziki yetenek testlerinin icra aamasnda, salk muayenesi ilemlerinin koordinesinde, mülakat faaliyetlerinin icrasnda ve temin sürecinde ihtiyaç duyulan dier konularda görev verilebilecek.

Görevlendirilen emekli subay ve astsubaylar, görevi srasnda vakf olduu her türlü bilgi ve belgeyi, görevinden ayrlsa dahi hiçbir ekilde açklayamayacak. Görevi sona erdiinde elinde bulunan kuruma ait araç, gereç ve belgeleri kuruma iade edecek.

Görevlendirilen emekli subay ve astsubaylar, temin faaliyetlerine yönelik süreçlerde kendilerine verilen görevlerin icrasndan Milli Savunma Bakanlna kar sorumlu olacak.

- Görevlendirilecek personele verilecek maa

Görevlendirilecek subay ve astsubaylara, subaylar için bin 500, astsubaylar için bin 300 gösterge rakamnn memur aylk katsays ile çarpm sonucu bulunacak tutar karl, çallan her gün için ücret olarak ödenecek. Verilecek ücretten, damga vergisi hariç olmak üzere herhangi bir vergi ve kesinti yaplmayacak.

Emekli subay ve astsubaylarn ikamet ettii yerin dnda baka bir yerde görevlendirilmesi durumunda, belirtilen ücrete ilave olarak 6245 sayl Harcrah Kanunu esaslarna göre ilem yaplacak.

Temin faaliyetlerinin etkinliinin artrlmasna yönelik katk salanmas amacyla emekli subay ve astsubaylar bir plan dahilinde eitim ve bilgilendirmeye tabi tutulabilecek.

Ana Sayfaya Git