Musa Farisoğulları'nın duruşması ertelendi

Milletvekilliği düşürülerek tutuklanan HDP’li Musa Farisoğulları hakkında 26 yıl hapis istemiyle açılan davanın duruşması ertelendi.

Haberler 26.06.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KCK Ana Davasndaki cezasnn onanmasnn ardndan vekillii düürülerek tutuklanan Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Farisoullar hakknda örgüt üyesi olmak, örgüt propagandas yapmak, halk yasad toplant ve gösteri yürüyülerine kkrtmak ve kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak ihtara ramen kendiliinden dalmamak iddialaryla açlan davann 2nci durumas Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Hakknda 26 yl hapis istenen Farisolullar, salk sorunlarn gerekçe göstererek Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden durumaya katlmad. Avukatlar durumada hazr bulundu.

AVUKATLARIN TALEB

Sank avukat, gizli tank Sabrn beyanlarnn celse arasnda kendilerinden habersiz alndn ve bunu kabul etmediklerini ifade etti. Kendilerinin de hazr olduu bir durumada gizli tann yeniden dinlenmesini talep edilirken, dinlenmeyen dier gizli tanklarn da kendilerinin bulunduu bir durumada dinlenmesine karar verilmesini istedi.

ddia makam, dinlenmeyen gizli tanklar Tosun, Hafz, Uzay Ek ve Yldzn beyanlarnn alnmasna, Farisoullarnn ikametgahnda el konulan dijital materyallerinin inceleme raporunun beklenmesini talep etti.

GZL TANIKLAR DNLENECEK

Mahkeme, henüz dinlenmeyen gizli tanklarn celse arasnda avukatlarn soru sorma hakknn dikkate alnarak, gizli tanklar Tosun, Hafz, Uzay Ek ve Yldzn ses ve görüntüleri deitirilerek hazr edilmeleri için Tank Koruma ubesine müzekkere yazlmasna karar verdi. Mahkeme durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git