Mutfak yanıyor İşsizlik boğdu

Diyarbakırlılar, gündemlerinin geçim derdi ve ekonomi olduğunu söyledi. Seçimin geride kaldığını ifade eden Vatandaşlar "mutfak yanıyor, işsizlik bizi boğuyuyor" diyerek, ekonomik sorunlarının çözümünü istedi.

Haberler 04.04.2019 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel seçimlerin ardndan mikrofon uzattmz vatandalar, gündemlerinin geçim derdi ve ekonomi olduunu söyledi. Seçimin geride kaldn ifade eden Diyarbakrllar, artk ekonomik sorunlarn çözülmesini istedi.

Söz Haber ekibi, seçimin ardndan vatandan nabzn tuttu. 31 Martta sandk bana giderek, demokratik hakkn kullanan vatandan gündemi mutfaktaki yangn ve isizlik oldu. Her partinin seçim sonuçlarndan ders çkararak, siyaset üretmesini isteyen seçmenler artk mevcut ekonomik sorunlarn çözümü için harekete geçilmesi gerektiini ifade etti. Vatandalar ayrca Diyarbakrda belediyeyi kazanan yeni yönetimden hizmet istedi.

te vatandalarn seçim sonraki analizleri ve görüleri;

DEMOKRAS KAZANDI.

Feyzi çiçek, Herkes aa yukar kendi tabanndaki oylar ald. AKPnin büyük ehirleri kaybedeceine inanmyordum. Seçimin galibi bence Türkiyede yaayan tüm insanlar oldu ve demokrasi kazand. Demokrasiyi daha ileri götürmeleri için de biran önce çalmalara koyulmalar gerekiyor. Diyarbakr için konuacak olursak, ben kapal çarda bir esnafm ve bu çalmayan çar için iyiletirme yapmasn istiyorum.

VATANDA KMSENN KÖLES DEL

Ali Haydar Canl, Diyarbakrda 2002den bu yana kazanamamasnn sebebi belediye bakan adaylarn seçememesi. Halkn seçecei, halkn tasvip etmedii kiiler belirlendii için bu nedenle kaybediyorlar. Milletvekili seçiminde de durum böyle, seçilen milletvekilleri kazandktan sonra halkn içine girmiyorlar. Cumhurbakan da diyor ki gidin halkn içinde dolan vatandala diyalog kurun ama onlar kesinlikle gelmiyorlar. Halka tepeden bakyorlar. Gelmedikleri için vatandata kimsenin kölesi deil oyunu da vermez. Belediye meclis üyeleri de ayn böyle, halk tanmyorlar ehri gezmiyorlar. Vatandaa hizmet eden kiiyi vatanda seçer.

ASLINDA çOK DA FAZLA BR EYLERN DEECE KANAATNDE DELM.

Veysi Ayaz, Sonuçlar belki birçok insann bekledii gibi deildi ama malumun ilan oldu bir anlamda. Uzun yllardr yani yaklak on yedi yldr iktidarda olan bir partinin baz eletirel yaklamlarnn halk tarafndan biraz da cezalandrlmas olarak sonucunu yorumluyorum. Aslnda çok da fazla bir eylerin deiecei kanaatinde deilim. Yüz yldr ülkede var olan bir yönetim anlay vardr her gelen iktidar kendi kadrolaryla kendi ekipleriyle bir mekanizma oluturuyor. Bu Diyarbakr içinde böyledir Diyarbakra kayyumlar atand zaman bütün resmi kurumlarda kendilerine yakn kiilere i olanaklar saland veya bir önceki belediyenin ie ald personeller iten çkarld. Diyarbakr belediyesini HDP ald onlarda kendi mekanizmasn oluturacak.

HALK GETRD GB NDRRDE

Perihan pek, Sönen umutlar yeniden yeerdi. Genel olarak güzel oldu. Bence her parti bu seçimden kendine bir pay çkarmal. Bakalm artk bundan sonra nasl geliecek nasl yönetilecek. Diyarbakra

atanan kayyumlar kürt halkn baya bir rencide etmiti halkn iradesi gasp edilmiti. Bugün eer özgür demokratik bir ülkede yayorsak ifade özgürlüü olmaldr. ktidarda hangi parti olursa olsun temel gücü halk olmal. Halk getirdii gibi indirirde. Biz belediyemizi seçimle kaybetmedik ki seçimle alalm. Halk iradesini tekrar ortaya koydu.

HDP GÜNEYDOUDA OY KAYBINA URADI.

Abdurrezzak Erim, Bütün Türkiyeye hayrl olsun. Sonuçlar beklenen bir tabloydu bana göre. Bütün partiler kendilerine bundan bir pay çkaryor ama bana göre karl çkan MHP oldu. HDP güneydouda oy kaybna urad. Bundan sonra neler olur onu kestirmek çok zor. Diyarbakra yeni bir belediye bakan seçildi inallah güzel eyler yapar.

Ana Sayfaya Git