Nokta darbesi

MİT ve TSK'nın ortak operasyonunda kırmızı kategoride aranan PKK/KCK'nın Merkez komite üyesi olduğu iddia edilen Taşpınar etkisiz hale getirildi.

Haberler 11.11.2021 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilat (MT) ile Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Irakn Gara alannda düzenledii ortak operasyonda, Terörden Arananlar listesinde krmz kategoride yer alan PKK/KCK Merkez Komite üyesi Emine Erciyes kod adl Nazl Tapnar, etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre; örgüt yönetim kademelerinin etkisiz hale getirilmesi yönündeki çalmalar kapsamnda MTin takibinde olan terörist Nazl Tapnarn Gara alanndaki yeri, saha ajanlar tarafndan tespit edildi. Terörden Arananlar listesinde krmz kategoride yer alan, örgütün en üst yönetim kademesi olan PKK/KCK Merkez Komite üyesi Tapnar, MT-TSK operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Daha önce MT tarafndan etkisiz hale getirilen Dalokay anldan sonra Nazl Tapnarn da etkisiz hale getirilmesi ile PKKnn Halklarn Birleik Devrim Hareketi (HBDH) üzerindeki etkinlii snrlandrlm oldu. Ayrca terörist Tapnarn kayb ile örgütün, kadn yaplanmasnn moral olarak yprand belirtildi.

ÖRGÜTE 1994 YILINDA KATILDI.

Örgüte 1994 ylnda katlan Nazl Tapnar, teröristba Abdullah Öcalandan bizzat eitim ald. Eitimi sonrasnda örgüt içerisinde çeitli yönetim kademelerinde yer alarak Türkiyeye kar gerçekletirilen terör eylemlerini yönetti, özellikle kadn teröristlerin yetitirilmesinde önemli rol oynad. Yurt içindeki faaliyetleri sonras Irakn kuzeyine geçen terörist Tapnar, bir dönem örgütün kadn yaplanmas olan PAJK genel sorumluluunu yapt. Suriyede bulunduu dönemde Türk güvenlik güçlerine kar gerçekletirilen eylemlerin talimatlarn veren terörist Tapnar, 2019 ylnda örgütün silahl unsurlarnn yönetim merkezi olan Gara alanna geçti. Örgüt içerisinde kritik görevler üstlenen terörist Tapnar, son olarak örgütün silahl faaliyetlerinin yönetildii HPG Konsey ve kadn yaplanmas olan YJA-Star Konsey üyesi oldu. Tapnar ayrca, PKKnn içinde olduu ve ar sol örgütlerin tekili ile oluturulan terör hareketi HBDH yöneticilerindendi.

Ana Sayfaya Git