Öcalan avukatına hapis isteniliyor!

Öcalan’ın 8 avukatı hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi

Haberler 07.08.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan Abdullah Öcalann avukatln yapan 8 sank hakknda iddianame düzenlendi. ddianame kapsamnda sanklarn silahl terör örgütüne üye olma suçundan 15 yla kadar hapisle cezalandrlmalar talep edildi.

stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan Abdullah Öcalann avukatln yapan 8 sank hakknda iddianame düzenlendi. Hazrlanan 57 sayfalk iddianamede elde edilen deliller ve tespitlere yer verildi. ddianamede avukatlar Ali Maden, Baran Doan, Cengiz Yürekli, nan Akmee, Mahmut Taç, Mehmet Selim Okçuolu, Rezan Sarca ve Suat Erenin PKK/KCK silahl terör örgütünün sözde Önderlik Komitesi içerisinde yer aldklar ve sanklarn mralda cezaevinde bulunan Abdullah Öcalann avukatln üstlendikleri belirtildi. ddianamede sank avukatlarn, sözde avukat-müvekkil ilikisi ad altnda Öcalann örgütün dardaki açk alan yaplanmasna iletmek istedii örgütsel talimatlar/mesajlar örgütün dardaki mensuplarna ilettikleri ve sanklarn savunma yapmak adna birçok örgüt mensubu avukat ile birlikte örgüt faaliyetlerine özgülenmi Asrn Hukuk Bürosu isimli Hukuk Bürosunda bir araya geldikleri aktarld.

Avukatlarn bu büro üzerinden hukuksal faaliyet ad altnda örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri, yine stanbulda faaliyet gösteren TUAD (Tutuklu Aileleri ile Dayanma Dernei) isimli dernek üzerinden tutuklanan örgüt mensuplarna hukuki yardm saladklar ve ailelerine örgütün talimatlar dorultusunda ulaarak ihtiyaçlar olup olmadn sorduklar da iddianamede açkland.

ÖCALAN AVUKATLARI

Önderlik Komitesi içerisinde yer alan sanklarn ayn zamanda dernek ad altnda faaliyet gösteren TUAD (Tutuklu Aileleri ile Dayanma Dernei) ile örgüt talimatlar dorultusunda birlikte hareket ettikleri belirtildi.

ddianamede sanklarn Öcalana Tecrit uygulanyor, Avukatlar 300 gündür görütürülmüyor gibi söylemlerle ve bunu basn-yayn organlarnda yaymlattrarak kamuoyunda ve uluslararas alanda negatif alg oluturduklar ve Türkiyede bir mahkuma kötü davranyor göstererek, uluslararas alanda zor duruma sokmaya çaltklar ifade edildi.

Sank Rezan Sarcann Fransz Press Haber Ajans muhabirlerinden Nicola Agence ile görüerek Öcalann 4. yarg reformu paketi kapsamnda yeniden yarglanmas giriimleri ile ilgili bilgiler verdii de iddianamede belirtildi.

ddianamede 8 avukat hakknda silahl terör örgütüne üye olma suçundan 7 yl 6 aydan 15 yla kadar hapis cezas talep edildi. stanbul 33. Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edilen iddianame kapsamnda önümüzdeki günlerde sanklarn yarglanmasna balanacak.

Ana Sayfaya Git