Örgüte fon sağlayanlar

PKK'ya fon sağlamakla suçlanan şüphelilere 5 ilde operasyon

Haberler 04.06.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uluslararas kurululardan salanan fonlar, PKK silahl terör örgütünün amaç ve hedefleri dorultusunda örgütsel etkinliklerde kullandklar iddiasyla 28 üpheli hakknda stanbul ve 4 ilde operasyon gerçekletirildi. Operasyonda 22 üpheli yakaland. irinevlerde bulunan Göç zleme Derneinde de (GÖçZDER) sabah saatlerinde arama yapld.

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda, üphelilerin PKK silahl terör örgütünün amaç ve hedefleri dorultusunda Avrupa Birlii, Birlemi Millletler vb. kurululardan sosyal göç hareketleri hususunda aratrma yapmak ve proje gelitirmek amacyla salanan fonlar örgüt propagandasna dönüen yaynlar hazrlamak, seminer düzenlemek eklinde örgütsel etkinliklerde kullandklar öne sürüldü.

ÖRGÜTE FON SALAYANLAR

Soruturmada muvazaal hukuk ilemleri ile elde edilen kaynaklar örgütün amaç ve hedefleri dorultusunda harcadklar ve özellikle 2015 ylnda yaanan Hendek olaylar esnasnda göç etmek zorunda kalan yakn örgüt krsal alannda faaliyet yürüten veya Hendek olaylarnda öldürülenlerin ailelerine sistematik ve ayn oranda para aktarldnn MASAK raporundan anlald. MASAK raporu ve iletiimin tespiti dorultusunda stanbul ve 4 ilde 28 üpheli hakknda gözalt karar verildi. Bu sabah gerçekletirilen operasyonda irinevlerde bulunan GÖçZDER binasnda arama yapld. Operasyonda 22 üpheli yakaland. Dier üphelilerin arama çalmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git