Örgütün kadrosuna darbe!

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi kırsalında dün gerçekleştirilen ve 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonda öldürülen örgüt üyelerinden birinin arananlar listesinin 'yeşil' kategorisindeki 'Serhıldan' kod adlı Hakan Kızıl olduğu açıklandı. Güvenlik birimleri diğer teröristlerin Hakan Özünlü ve Sinan Yüksel olduğunu belirledi.

Haberler 01.07.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten önceki gün yapt açklamada, Lice lçesi Kutlu Köyü Kerpiçören Mezras bölgesi ile ilgili alnan bir istihbari bilginin deerlendirilmesi sonucu gerçekletirilen operasyonda 3 bölücü terör örgütü mensubunun silahlar ile birlikte etkisiz hale getirildii belirtildi. çileri Bakanlndan bugün yaplan bilgilendirmede, öldürülen 3 PKKldan 2sinin terör örgütünün yöneticisi pozisyonda olduu ve aranan teröristler listesi ile arandklar belirtilmiti.

Güvenlik birimleri, dünkü operasyonda etkisiz hale getirilen 3 PKKlnn, Serhldan kod adl Hakan Kzl, Farkin Demhat kod adl Hakan Özünlü ve Rubar kod adl Sinan Yüksel olduunu belirtiler. Ayn kaynaklar, Hakan Kzln 1981 zmir doumlu olduu ve Diyarbakr Kulp ilçesi nüfusuna kaytl olduu, örgütün Diyarbakr bölgesindeki mali birim sorumlusu olduu ve Aranan teröristler listesinde yeil kategoride olduunu belirledi.

VALLK AçIKLAMASI

Diyarbakr Valiliinden dün yaplan açklama öyle: Lice lçesi Kutlu Köyü Kerpiçören Mezras bölgesi ile ilgili alnan bir istihbari bilginin deerlendirilmesi neticesinde Bölücü terör örgütü mensuplarn arayp bularak etkisiz hale getirmek maksadyla, 29 Haziran 2017 Perembe günü saat 02.00dan itibaren icrasna balanlan operasyon kapsamnda 29 Haziran 2017 günü saat 16.30 itibariyle; 3 terörist, 1 adet M-15 P. Tf., 4 adet AK-47 Kalanikof P. Tf., 5 adet el bombas, 1 adet silah üstü termal, 1 adet büyük telsiz ile birlikte ölü olarak ele geçirilmitir. Bölgede yaplan temas aramasnda 3 adet tabanca, 6 adet av tüfei, 1 adet HP marka laptop, 6 adet srt çantas, 4 adet met, 1 adet telsiz mikrofonu, 2 adet radyo, 1 adet panço, 3 adet not defteri, 3 adet kot pantolon, 2 adet kuma pantolon, 5 adet gömlek, 1 adet hücum yelei, 1 adet koltuk alt tabanca klf ve 1 adet al bulunmay müteakip, muhafaza altna alnmtr. Terör örgütüne üye olma ve Kasten adam öldürme suçlarndan aranma kayd bulunan 1 üpheli Cumhuriyet Savclnn talimat ile gözaltna alnarak adli ilemlere balanlmtr.

Ana Sayfaya Git