Osman Öcalan virüsten öldü

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan yakalandığı koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti. Öcalan, Erbil'de toprağa verildi.

Haberler 16.11.2021 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2004 ylndan itibaren PKKdan ayrlarak Kuzey Irakn Erbil kentinde yaamaya balayan Abdullah Öcalann kardei Osman Öcalan, yakaland Covid-19a yenik düerek yaamn yitirdi. Tedavi gördüü hastanede dün ölen Öcalan, Erbil kentinde topraa verildi.

ÖCALAN YAAMINI YTRD

Edinilen bilgöye göre, Osman Öcalan dün sabaha kar saat 04.30 sularnda koronavirüs nedeniyle hayatn kaybetti. 25 gün önce koronavirüse yakalanan Öcalan, bir süredir Erbilde bulunan Newroz Hastanesinde youn bakmda tedavi altnda tutuluyordu. Öcalan, Kuzey Irakn Erbil kentine bal Pirmamda bulunan Abdulhadi Mezarlnda dün öleden sonra topraa verildi. Cenaze törenine ailesi, Kürdistan Bölgesinin siyasi parti temsilcileri, yaknlar ve baz siyasetçiler katld.

AABEY AçIKLAMA YAPTI

Rdawn Osman Öcalann vefatnn aabeyi Abdullah Öcalana bildirilip bildirilmeyeceine ilikin sorusunu yantlayan Mehmet Öcalan, Bildiiniz gibi Abdullah Öcalana ar bir tecrit uygulanyor ve onunla görümelere hiçbir ekilde izin verilmiyor. Henüz bilmiyoruz açklamasnda bulunmutu.

Cenazenin akbetiyle ilgili konuan Mehmet Öcalan, Aile olarak henüz bir karara varmadk. Duruma göre bir karar alacaz. Tabi, onun çocuklar ve ei Kürdistan Bölgesinde ve onlar da bir karar alacak deerlendirmesinde bulunmutu.

UZUN SÜREYD GÖRÜMÜYORDUK

Kardeinin vefat nedeniyle üzgün olduunu belirten Mehmet Öcalan, DHAya yapt açklamada ise Uzun süredir Osman ile görümüyorduk. Ölümü nedeniyle üzüntü yayoruz. Kardeimizin cenazesinin Türkiyeye getirilmesini bekliyoruz. Avukatlarmz araclyla aabeyime (Abdullah Öcalan) durum iletilecek ve ondan gelecek habere göre yol haritas çizeceiz ifadelerini kullanmt.

OSMAN ÖCALAN KMDR?

Öcalann küçük kardei olan Osman Öcalan, 1958 ylnda anlurfann Halfeti ilçesine bal Ömerli köyünde dünyaya geldi. 1978 ylnda Libyada eitim gördükten sonra PKKya katld. Ferhad kod adn kullanan Osman Öcalan, 1986da PKKnn merkez komitesine, 1990larda ise PKKnn üst düzey komitesine katlarak PKKnn fiilen kumandan muavini oldu. Ancak 1992de iki ana Irakl Kürt partisiyle (KDP ve KYB) atekes anlamas imzaladktan sonra PKK tarafndan hapsedildi.

1994 ylnda bir PKKl ile evlenmek için PKKdan ayrld. Daha sonra tekrar örgüte katlan Öcalan, 2004 ylnda tekrar örgütten ayrld.

Ana Sayfaya Git