Özdemir Ağabey Vefat Etti!

AK Parti Isparta Milletvekili ve Said Özdemir'in yeğeni Sait Yüce, dayısının 1927'de Siirt'in Tillo ilçesinde doğduğunu belirtti.

Haberler 27.02.2016 - 09:14 Son Güncelleme : 27.02.2016 - 09:14

8 KEZ MAHKUM EDİLDİ

Özdemirin, Bediüzzamanın Risale-i Nur eserlerini Ankarada 1956 yılında Latin harfleriyle ilk kez neşrettiğini anlatan Yüce, bu faaliyetlerinden dolayı değişik zamanlarda 8 kez hapse mahkum edildiğini ifade etti.

Yüce, Bediüzzamanın eserlerinde de belirttiği 12 varisi arasında yer alan Özdemirin cenazesine, Nursinin yaşayan diğer talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram ve Mehmet Fırıncının da katılacağını söyledi.

Sait Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlunun, hastaneye kaldırıldığı pazartesi gününden itibaren Özdemirin sağlık durumu hakkında bilgi aldığını kaydetti.

ERDOĞANDAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bediüzzaman Said Nursinin talebelerinden Said Özdemirin vefatı dolayısıyla ailesini arayarak, başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Özdemirin vefatının kendisini derinden üzdüğünü ifade ederek, merhuma Allahtan rahmet, aile bireylerine ve yakınlarına da sabır ve metanet diledi.

Ana Sayfaya Git