Pençede üç şehit!

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde örgüt üyelerince yapılan roketatarlı saldırıda 3 askerin şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Haberler 28.04.2022 - 01:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Irak bölgesinde yuvalanan PKKl teröristlere yönelik balatlan Pençe-Kilit hava destekli kara harekat devam ederken, önceki gün örgüt üyelerince yaplan roketli saldrda 3 asker ehit oldu, 2 asker yaraland.

Yürütülen operasyona ilgili Milli Savunma Bakanlndan açklama geldi. Açklamada, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yaplan roketatar saldrsnda kahraman silah arkadamz sözlemeli er Yunus Kalkan ehit olmu, 4 kahraman silah arkadamz da yaralanm ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine balanmtr. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahl Kuvvetleri ile asil milletimize basal ve sabr, yaral personelimize de acil ifalar dileriz denildi.

HATAYA EHT ATE DÜTÜ

Saldrda 21 yayndaki Sözlemeli Piyade Er Yunus Kalkan ehit oldu. ehit Kalkann ac haberi, Hatayn Yaylada ilçesindeki baba ocana ulat. ehidin çamalt Mahallesindeki evine Türk bayraklar da asld. Kalkan ailesinde 4 kardeten 1i olan ehidin bekar olduu örenildi.

KALKAN SON YOLCUU

Kalkann cenazesi ölen saatlerinde Hatayn Yaylada ilçesi mezarlk kompleksinde götürüldü.. Burada düzenlenen törene Hatay Valisi Rahmi Doan, Milli Savunma Bakan Yardmcs Muhsin Dere, 6. Kolordu Komutan Korgeneral Metin Tokel, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Hakan Tutucu, ailesi ve vatandalar katld. Kalkannn cenazesi klnan cenaze namaznn ardndan Yaylada Asri Mezarlnda topraa verildi. Cenazede güçlükle ayakta duran abla Birgül çevik asker selam ile kardeini son yolculuuna uurlarken, vatandalar da tekbir getirip, ehitler ölmez, vatan bölünmez slogan att.

EHT SAYISI 2YE YÜKSELD

Milli Savunma Bakanlnn operayla ilgili ikinci açklamasnda,Tteröristlerce yaplan roketatar saldrs sonucu yaralanarak, hastaneye sevk edilen Sözlemeli Er Frat Canlnn da ehit olduunu bildirdi.

KAHRAMANMARAA EHT ATE DÜTÜ

Canlnn (24) ac haberi, Kahramanmaran Afin ilçesindeki baba ocana ulat. Canlnn ac haberi, Küçüktatlar Mahallesinde yaayan babas Emin ve annesi Zahide Canlya Afin Kaymakam Ahmet Can Pnar ve lçe Jandarma Komutan Binba Özgür Gümüay tarafndan verildi. 4 çocuklarndan Fratn ehadet haberiyle gözya döken Canl çiftini, yetkililer teskin etmeye çalt. Baba ocana ve evin olduu sokaa Türk bayraklar aslrken, ehidin ailesi ve yaknlar taziye için geldi.

CENAZ TOPRAA VERLD

Bekar olan ehit Frat Canlnn cenazesi ölen saatlerinde, Afin Devlet Hastanesinin morgundan alnd. ehit Frat Canlnn cenazesi, Küçüktatlar Mahallesindeki baba ocanda dua edilip helallik alndktan sonra mahalle mezarlna götürüldü.

Burada ehit Canl için tören düzenlendi. Törene, Kahramanmara Valisi Ömer Faruk Cokun, Milli Savunma Bakan Yardmcs uay Alpay, Tarm ve Orman Bakan Yardmcs Nihat Pakdil, milletvekilleri, 2nci Zrhl Tugay Komutan Albay Emin Mehmet Terziolu, Büyükehir Belediye Bakan Hayrettin Güngör, ehidin yaknlar ile çok sayda vatanda katld.

Klnan cenaze namaznn ardndan Frat Canlnn Türk bayana sarl tabutu, askerler tarafndan bir süre omuzlarda tandktan sonra gözyalar arasnda topraa verildi. Cenazere güçlükle ayakta duran ehidin annesi Zahide Canl, Cumhurbakanm olumun kann yerde koyma dedi.

EHT SAYISI 3E YÜKSELD

MSB, Pençe- Kilit Operasyonunda, teröristlerce düzenlenen roketatar saldrsnda yaralanarak hastaneye kaldrlan Piyade Sözlemeli Er Doukan Korkmazn da ehit olduunu açklad.

ZONGULDAKA EHT ATE DÜTÜ

Korkmazn (22) ac haberi, Zonguldakn Ereli ilçesindeki baba ocana ulat. Baba Sinan Korkmaz, küçüklüünden itibaren olunun en büyük hayalinin askerlik olduunu söyledi.

Oluyla en son dün akam telefonda görütüklerini belirten Sinan Korkmaz, Olan biteni konutuk, Dikkat et dedim. Keyfi iyiydi, uzun konutuk, arkadalarna selam söyledi. Hayali küçüklükten beri asker olmakt. 1,5 senedir oradayd. 2 ay önce yüz yüze görümütük. Küçüklüünden beri asker olmak istiyordu dedi.

GURUR KAYNAIMIZDI

Asker olduunda olunun hayallerine kavutuunu belirten erife Korkmaz ise Evladmzla gurur duyduk. Gurur kaynamzd bizim, canmzd. En son dün telefon ile görütük. yiyim, rahatm çok iyi dedi diye konutu.

KORKMAZ TOPRAA VERLD

Korkmazn cenazesi, memleketi Zonguldakn Ereli ilçesinde binlerce kiinin katld törenle son yolculuuna uurland.

Korkmaz için Bozhane Camiinde öle namaznn ardndan cenaze namaz klnd.

Namaza Milli Savunma Bakan Yardmcs Alparsan Kavaklolu, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Karadeniz Bölge Komutan Tuamiral Niyazi Uur, Tuzla Piyade Okul Komutan Tümgeneral Aydn Cihan Uzun, milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet çolakolu, Ünal Demirta ve Deniz Yavuzylmaz, Zonguldak Belediye Bakan Ömer Selim Alan, Ereli Belediye Bakan Halil Posbyk, ehidin babas Sinan Korkmaz ve annesi erife Korkmaz ile yaknlarnn yan sra binlerce vatanda katld. Balkç tekneleri Bozhane Camii açklarnda bayrak açarak ehit Doukan Korkmaz selamlad.

Namazn ardndan top arabasna konulan ehidin cenazesi, Ömerli Mahallesindeki baba ocana götürüldü.

Alnan helalliin ve okunan dualarn ardndan Korkmazn cenazesi, mahallede bulunan aile mezarlnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git