PKK asker kaçırdı!

PKK Lice Abbalı karakolu mevkiinde yol kesip, izne giden üç askeri yanlarına alıp kaçtı. Bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı.

Haberler 07.08.2012 - 10:36 Son Güncelleme : 07.08.2012 - 10:36

Bingöl karayolunu kesen bir grup PKK’lı, durdukları yolcu otobüsünde bulunan ve izne çıktıkları belirtilen 3 askeri yanlarını alıp kaçtı.

ABALI KARAKOLU

Alınan bilgiye göre, Lice İlçesi Abalı Köyü yakınlarında bir grup PKK’lı dün gece saat 20.10 sıralarında yol kesti. Bir çok aracı durduran PKK’lılar bu esnada, Şanlıurfa’dan Trabzon’a giden bir yolcu otobüsünde kimlik kontrolü yapıldı.

İZNE GİDEN ÜÇ ASKER

Silahlı örgüt militanları otobüste bulunan ve izne çıkıp memleketlerine gitmekte olan 3 askeri silah tehdidi ile yanlarına alıp kaçtı. Yarım saat süren yol kesme eylemi esnasında bir süre örgüt propogandası yapan PKK’lıların askerleri yanlarına aldıktan sonra bir otomobile bindirip bölgeden hızla uzaklaştırdıkları belirtildi.

İL VALİSİ TOPRAK

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bir grup bölücü terör örgütü militanının Lice yakınlarında 10 dakika kadar yol kestiğini ve yolcu otobüsünde bulunan 3 askeri kaçırdığını söyledi. Toprak, Kaçırılan askerlerin kurtarılması için hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyonlar sürüyor dedi.

Ana Sayfaya Git