Pkk, Köşeye Sıkıştı

Doğu ve Güneydoğu'da sokaklarda hendekler kazarak patlayıcıları yerleştirerek, bölgede huzur ve güven ortamını bozan terör örgütü PKK, köşeye sıkıştı.

Haberler 23.06.2016 - 11:30 Son Güncelleme : 23.06.2016 - 11:30

Halkı devlete karşı sokağa çıkaramayan PKK, büyük bir tepki çekti. Diyarbakırın Sur ve Silvan ilçesi başta olmak üzere Mardin Nusaybin ve Derik ilçesi Şırnak şehir merkezi, Cizre ve İdil ilçesi ve Hakkarinin Yüksekova ilçesinde yaşayan halka cehennemi yaşatan PKK, birçok insanı evinden etti.

PK ALAN BULAMIYOR

Güvenlik güçleri, kamu düzeninin sağlanması için bölgelerde sokağa çıkma yasakları ilan edildi. Yasağının ilan edilmesinin ardından güvenlik güçleri, zırhlı araçlarla birlikte mahallere girdi. Binlerce hendek kapatıldı, patlayıcılar imha edildi. Güvenlik güçleri, şehir merkezlerindeki PKKlıları etkisiz hale getirdi.

BÜYÜK TEPKİ çEKTİ

Kazdığı hendeklerle başarılı olamayan PKK, bu kez farklı bir strateji geliştirdi. Güneydoğunun birçok ili olmak üzere diğer illerde bomba yüklü araçlarla saldırılar yapmaya başladı. Bombalı araçlarla düzenlediği saldırılarda hem güvenlik güçlerini hedef aldı hem halkı. Öyle ki PKK, Diyarbakırın Sur ilçesi Dürümlü Mezrasında 15 ton bomba yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu 16 köylü hayatını kaybetti. Diğer illerde de benzer olaylar yaşandı. çok sayıda güvenlik gücü de şehit oldu, yüzlerce kişi yaralandı. Artan bombalı araç saldırıları nedeniyle polis alarma geçirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır