PKK'nın propagandası yaptıkları gerekçesi ile gözaltına alınanların sayısı 18’e yükseldi

 İstanbul’da dün ve bugün düzenlenen operasyonda düğün salonunda terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 18’e yükseldi. Gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan şüphelilerin 11’i tutuklandı.

Haberler 28.07.2024 - 14:22 Son Güncelleme : 28.07.2024 - 14:22

Alınan bilgiye göre, İstanbulda dün düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü PKKnın propagandasını yaptıkları belirlenen 13 şüpheli yakalanmıştı.
İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ile TEM ekipleri tarafından yapılan ve devam eden operasyonlarda 5 PKK yandaşının da gözaltına alındığı öğrenildi. Yakalanan şüpheli sayısı 18e yükselirken, emniyet güçleri tarafından Arnavutköy ve Esenyurtta sokakta, Gaziosmanpaşada ise bir düğünde terör örgütü PKK/KCKnın sözde marşı eşliğinde halay çekilmesi ve terör örgütü elebaşı lehine slogan atılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada yakalananların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Trafikte seyir halindeki araçta örgütsel şarkı dinlediği anlara ilişkin sosyal medya paylaşımı yapan Ö.R.(36) adlı kadın da dahil 18 şüpheli polisteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların 11i çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Aralarında araçta bölücü örgüt yanlısı şarkı dinlediği anlara ilişkin sosyal medya paylaşımı yapan Ö.R.nin de olduğu 11 kişi tutuklanırken, geri kalan 7 PKK yandaşı hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanarak salıverildiği öğrenildi.

Ana Sayfaya Git