PKK'nın Sincar oyunu!

Türkiye'nin Sincar'a müdahalesi gündeme gelince, paniğe kapılan PKK, dünyayı kandırarak operasyona engel olmak için yeni bir oyun tezgahladı. Örgüt, 'Sincar'dan çekiliyoruz' açıklamasını yaptı. Ancak bölgeden gelen bilgilere göre, işin iç yüzü farklı...

Haberler 25.03.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, PKKnn ikinci Kandili olarak nitelendirilen Sincara operasyon sinyali vermesinin ardndan, örgüt buradan çekileceini açklad. Ancak bu açklamann, Sincar boaltmaktan ziyade dünya kamuoyunu yanltma amacn tad ve bir gerçek.

SNCARDAN çEKLDK DYECEKLER, ANCAK YB çEKLMEYECEK

çünkü PKK, Sincardaki varln, aynen Suriyedeki YPG gibi YB ad altnda ezidileri koruma klfyla sürdürüyor. PKKllarn bir ksm bölgeden göstermelik olarak çekilse bile, YB yerel güçler sfatyla bölgede kalmaya devam edecek.

AMAç, TÜRKYENN MÜDAHALESNE ENGEL OLMAK

Dolaysyla PKKnn bu açklamay, Türkiyenin Afrine müdahale ettii gibi Sincara da müdahale etmesini engellemek ve yabanc kamuoyu basks oluturmak için yapt düünülüyor.

PKK çEKLD, YB SE EZDLER DEATAN KORUMAK çN SNCARDA KALDI DYECEKLER

Plana göre teröristler, yabanc basna birkaç kare fotoraf ve demeç verecek, PKKnn Sincarda varlnn kalmad, YBnin de, kendilerini DEAtan korumaya çalan Ezidilerden oluan yerel bir güç olduu vurgulanacak.

Böylece, Türkiyenin Sincara yönelik müdahalesinin, DEA korumak ve güçlendirmek amacn tad propagandasn yapacaklar.

YB VE PKK

Daha önce, Kandilden gelen yüzlerce terörist, önce yerel halktan zorla askere almlar yapt, sonra bunlara silahl eitim verdi. YB içinde komutan seviyesinde PKKllar da görevlendirdiler.

PKK, Ezidileri de zorla örgüte ald ve Kar çkan Ezidi liderlerini ya öldürdü, ya da sürgüne gönderdi.

SNCARDAN KAçAN EZDLER TÜRKYEDE BARINIYOR

Sincardan kaçan baz Ezidiler, Halihazrda snmac olarak Türkiyedeki baz illerde barnmaktadr.

Ana Sayfaya Git