Polise saldırı

Kavga ihbarına giden polis ekibi, saldırıya uğradı. 2'si polis üç kişi yaralandı. Saldırganlar kaçarken, Sur bölgesinde kapsamlı operasyon başlatıldı, hassas bölgelerdeki güvenlik önlemleri de artırıldı.

Haberler 22.06.2012 - 00:35 Son Güncelleme : 22.06.2012 - 00:35

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Devlet hastaneleri’nin bulunduğu bölgenin yakınında kavga ihbarına giden resmi polis aracına, Sur’lar bölgesinden silahlı kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. İlk ateş sırasında 2 polis memuru ile yoldan geçen 1 vatandaş yaralandı. Saldırının ardından karanlıktan yararlanarak kaçan saldırganların yakalanması amacıyla geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KAVGA İHBARINA GİDERKEN

Diyarbakır’da sıcak saatlerin yaşanmasına neden olan kanlı olay dün gece saat 22.00 sıralarında merkez Sur ilçesi’nde bulunan Hastaneler caddesi üzerindeki kavşakta yaşandı. Polis merkezine gelen kavga ihbarı üzerine bölgeye giden 21 A 7457 plakalı resmi polis aracını kavşakta dönüş yapmak için yavaşladığı sırada, Tarihi Sur’ların bulunduğu bölgeden uzun namlulu otomotik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda ekip otosunda bulunan 2 polis ile yoldan geçen bir vatandaş yaralandı.

2’Sİ POLİS 3 KİŞİ YARALANDI

Polislerin karşılık vermesi üzerine saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçarken, yaralılar olay yerine gelen Polis ve Ambulanslar tarafından bölgede bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. İlk tedavileri burada yapılan ve hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen yaralı 2 polis ile 1 vatandaş Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne sevkedildi. Kurşunların yaralı polislerden birinin el ve ayaklarına isabet etti. Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi’nden yapılan anons üzerine polisler kan vermek üzere hastaneye akın etti.

SÖZ KAMEREMANI SICAK ANI GÖRÜNTÜLEDİ

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne bir haberi takip etmek üzere giden Diyarbakır Söz’ün muhabir ve kameramanı Ayhan Yaşar, yaşanan saldırı olayının sıcak anıyla yüz yüze geldi. Olay yerindeki ilk dakikaları görüntülemeyi başaran Ayhan Yaşar, Polis ile saldırganlar arasında pusu sonrası sağlanan sıcak temasın anlarını da görüntülemeyi başardı.

FİSKAYA VE HEVSEL BAHÇELERİ

Saldırının ardından olay yerinden ellerindeki uzun namlulu silahlarla yaya olarak kaçan saldırganları yakalamak için Diyarbakır Polisi geniş kapsamlı operasyon başlattı. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, beraberindeki şube müdürleriyle olay yerine gelerek gelişmeleri takip etti. Diyarbakır’ın tüm giriş ve çıkışları tutulurken, saldırganların kaçtığı tahmin edilen Fiskaye Şelalesi ve Heyvel Bahçeleri Mevkii çember altına alındı. Özel Harekat Polisinin de katıldığı operasyonlar sürdürülüyor. Saldırının yaşandığı bölgede yapılan araştırmada uzun namlulu silaha ait çok sayıda boş kovan bulundu.

GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI

Öte yandan, ismini belirtmeyen bir kadın görgü tanığı, olay sırasında eltisi ile eve gitmek için caddede yürüdüklerini, bir anda ateş altında kaldıklarını söyledi. Görgü tanığı, ’’Çok korkunçtu. Ben ve çocukların ölümden döndük. Saldırı olur olmaz çocuklarımla kaçmaya başladık’’ dedi.

İL VALİSİ TOPRAK, HASTANEDE

Çatışma haberi üzerine İl Valisi Mustafa Toprak, ilk olarak olay yerine giderek burda, çatışmayla ilgili bilgi aldı. Toprak daha sonra, yaralıların tedavi altına alındığı, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine gitti. Vali Toprak, polislere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

TAZİYE DÖNÜŞÜ SALDIRI

Bu arada, PKK mensupları, Bitlis-Diyarbakır karayolunda cenaze konvoyuna saldırdı.

Şehitlik köyündeki korucular, ölen akrabalarının cenazesini Bitlis’teki mezarlığa defnetmek üzere yola çıktı. Bitlis-Diyarbakır karayolunun 20. kilometresindeki Buzlupınar mevkisi yakınlarında, PKK’lı teröristler konvoya silahlı saldırıda bulundu. Olayda, korucular Hikmet ve Hüsamettin Kandemir yaralandı. Bitlis Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Hikmet Kandemir’in durumunun ağır olduğu belirtildi. Olay sonrası bölgeye sevk edilen güvenlik güçleriyle teröristler arasındaki çatışmanın sürdüğü bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır