Sağlık çalışanına 5 müjde birden!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarına 5 müjde vererek, "Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu CMK kapsamında kataloğa dahil oluyor. Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir" dedi.

Haberler 15.03.2022 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, 14 Mart Tp Bayram nedeniyle Cumhurbakanl Külliyesi Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlie katld. Cumhurbakan Erdoan, tüm salk çalanlarnn 14 Mart Tp Bayramn tebrik ederek sözlerine balad.

BU ÜLKENN HEKMLERNE HTYACI VARDIR

Erdoan, ebediyete uurladklar tüm hekimlere Allahtan rahmet dileyerek, Esasen ülkemizdeki her bireyin hafzasnda, bilgisi ve davran ile üzerine unutulmaz etkiler brakm, daima ükranla yad ettiimiz bir hekim mutlaka vardr. Rabbim tüm hekimlerimizden ve salk çalanlarmzdan raz olsun. Yokluklarn göstermesin. Zihinlerini, açk kalplerini mutmain, yüreklerini pak eylesin diyorum. çünkü bu ülkenin hekimlerine hem vefa borcu hem ihtiyac vardr. Derdimiz istiyoruz ki adeta dünya, hastalarn ülkemize göndersin, gelsinler burada inallah ifa bulsunlar. Türkiyenin potansiyeli ve imkanlar hamdolsun ihtiyac olan hekim gücünü yetitirmeye yettii gibi ülkemiz cazibesi giderek artan küresel bir salk merkezi olma yolunda da ilerlemektedir ifadelerini kulland.

çÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR BULUNMAKTADIR

Salk hizmetlerinin Türkiyenin en önemli iftihar alanlarndan biri olduunu belirten Erdoan, Birçok alan gibi salkta da artk kaliteye odaklanmamz gereken bir seviyeye ulatk. Elbette her alanda olduu gibi salkta da hala skntlarmz vardr. Eksiklerimiz mevcuttur. çözüm bekleyen sorunlar bulunmaktadr dedi.

YARALAMA SUçU KATALOA DAHL OLUYOR

Bu güne kadar gösterdikleri çabalara ramen halen çözüme kavuturulmam hususlarda hekimlerin beklentilerini bildiklerini belirten Erdoan, Salk kurum ve kurulularnda görev yapan personele kar görevleri srasnda veya görevleri dolaysyla ilenen kasten yaralama suçu CMK kapsamnda kataloa dahil oluyor. Böylece bu tür suçlar konusunda izlenecek yol uygulayc hakim ve savclar bakmndan görünür hale getiriliyor. Bu düzenlemeyle kamu hizmetlerinden yararlanma hakknn engellenmesi suçuna verilen ceza salk hizmetleri söz konusu olduunda artrlyor. kinci müjde olarak, salk çalanlaryla ilgili bir Mesleki Sorumluluk Kurulu oluturuyoruz. Tüm salk mensuplarnn mesleklerinin icras kapsamnda yaptklar muayene, tehis ve tedaviye ilikin tbbi ilem ve uygulamalar nedeniyle ceza soruturmas açlabilmesi bu kurulun iznine bal olacaktr. Kamu kurum ve kurulular ile devlet üniversitelerinde görev yapan salk personeline bu kapsamdaki uygulamalar nedeniyle idare tarafndan ödenen tazminatn rücu ettirilip, ettirilemeyeceine de bu kurul karar verecektir. Rücu da ancak kast durumunda yaplabilecek. Mesleki sorumluluk kurulu, kararlarndan dolay idari ve mali açdan mesul tutulamayacak. Böylece salk çalanlarmzn bu iki önemli sorununu kökten çözüyoruz dedi.

AYLIKLARININ TEK BORDRO LE ÖDENMES TEMN EDLECEK

Erdoan, 3üncü müjdenin salk çalanlarnn ücret düzenlemesi ile ilgili olduunu vurgulayarak, Salk çalanlarmzn maa ödeme sistemlerinde ve mali haklarnda önemli iyiletirmeler salyoruz. Bu kapsamda öncelikle salk personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alnarak aylklarnn tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir. Bu uygulama, üniversite hastaneleri için de hayata geçirilecektir. Salk Bakanl döner sermaye datm sisteminde, döner sermayeden ödeme yaplmayan hastane kalmayacak ekilde etkinletirilecektir. Merkezi yönetim bütçesinden, performans ödemeleri için ilave kaynak aktarlarak salk personelinin döner sermayeden alacaklar ek ödemelerde art yaplacaktr. 4üncü müjdemiz salk çalanlarnn ücretlerinde yaptmz bu iyiletirmenin emeklilerine de yansyacak olmasdr. Hekimlerimizin bordroya tabii ücretleri emekli olduktan sonraki maa kaytlarn da telafi edilecek ekilde düzenlenecektir. Hemireler bata olmak üzere lisans mezunu salk çalanlarnn 3600 ek gösterge kapsamna alnacan da tekrar hatrlatmak istiyorum. Bu çalma yaplrken hekim emeklilerinin maalar da yeniden ele alnacaktr. Beinci müjdemiz aile hekimlerimizin temel ücretlerinde de art yaplacaktr. Bu düzenlemelerimizin hekimlerimiz ile tüm salk çalanlarmza hayrl olmasn diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git