Saldırılar tesadüf değil

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Leyla Zana’nın açıklaması ile yumuşayan ortamın ardından yapılan saldırıların tesadüf olmadığını söyledi.

Haberler 22.06.2012 - 10:41 Son Güncelleme : 22.06.2012 - 10:41

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, sendika binasında yaptığı açıklamada, son dönemlerde Leyla Zana, AK Parti ve Kuzey Iraklı liderlerin açıklamaları ile ortamın yumuşamasının hemen ardından gerçekleştirilen saldırının tesadüf olmadığını belirtti.

SALDIRI TESADÜF DEĞİL

Memiş, yapılan saldırıları zaman ayarlı provokasyon olarak gördüğünü belirterek, Artık alışagelen ve toplumun tüm kesimlerini bıktıran, anaların gözyaşlarının kurumasına sebep olan bu zaman ayarlı provokasyonlar kapanmaz yaralar açmaya devam ediyor. Ne zaman ümit verici gelişmeler olsa arkasından provokasyonların ardı sıra gelmesi hiçte olayların tesadüf olmadığının açık bir ispatıdır. Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulmasının kabul edilmesi, Bağımsız Milletvekili Leyla Zananın sorunun çözümüne dair açıklamaları, gazeteci Avni Gürelin Kandildeki Murat Karayılan ile yaptığı görüşmelerdeki Karayılanın olumlu yaklaşımları, Kuzey Iraklı liderler Barzani ve Talabaninin silah bırakılmasını sağlamaya dönük girişimleri ve AK Parti ve CHPnin çözüm arayış ve çabalarının yoğunlaştırıldığı bir dönemde saldırıların gerçekleşmesi olayın tesadüf olmadığının bir ispatıdır.

ÖNEMLİ YURT DIŞI GEZİ

Yine AK Partinin iktidara geldiği 2002den bu yana Başbakan Erdoğanın yaptığı önemli her yurt dışı gezi ve toplantılarda saldırıların gerçekleştirilmesi dikkat çekicidir. Avni Gürelin Murat Karayılan ile yaptığı röportajda Karayılanın, Bu sorunun kaynağı uluslararası güçler, bölgesel güçlerdir. Eskiden Kürt kelimesi bile yasaktı. Ama şimdi gelinen noktada artık çözüm için yeni bir karara gitmek gerekiyor sözleri bizlere çıkar peşinde olan ve Türkiyenin istikrarını istemeyen gizli eller, uluslararası güçler, bölgesel güçler gerçeğini bir daha hatırlara getirmiştir. Çözüm konuşulurken gizli eller devreye giriyor, PKK üzerinden hesap kapatma oyunları var. Ne zaman kimlik, etnik ayrışma bir tarafa bırakıldığında, çözüm konuşulduğunda, gerçekten somut adımlar atılmaya başlandığı esnada olumlu bir hava oluştuğunda birileri düğmeye basarak sorunu çözümsüzlüğe itmek istiyor. Olumlu süreci hazmedemeyenler çözümü baltalamak, provoke etmek istiyorlar dedi.

SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI

Memiş, PKKnın acilen silah bırakması gerektiğini belirterek, PKK silah bırakmalı, her türlü silahlı eylemine son vermelidir. PKK sorunun çözümünde samimi ise kendi içindeki gizli elleri deşifre ederek, devre dışı bırakmalıdır. Hükümet yapmakta olduğu demokratik açılımlara son hızla devam etmelidir. Meclisteki BDP de inisiyatif alarak çözüme Meclis çatısı altında katkı sunmalıdır diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır