Seçim takvimi işliyor

Sandık kurulları başkanlarına verilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbaları, bugün hazırlanmaya başlanacak

Haberler 26.03.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahalli dareler Genel Seçimi için sandk kurullar bakanlarna verilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbalar, bugünden itibaren hazrlanmaya balanacak.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 31 Mart 2019 Pazar günü yaplacak Mahalli dareler Genel Seçimi için hazrlad seçim takvimi iliyor.

Buna göre, ilçe seçim kurullarnca sandk kurullar bakanlarna, seçim araç ve gereçlerini ihtiva edecek ekilde teslim edilmesi gereken malzeme torbalar bugün hazrlanmaya balanacak.

Malzeme torbalarnn hazrlanmasna yönelik çalmalar yarn sona erecek.

Ayrca sandk seçmen listelerinin çoaltlmas ilemi de bugün tamamlanacak.

- Datlamayan seçmen bilgi katlar iade edilecek

Bu arada 24 Mart Pazar günü akamna kadar herhangi bir nedenle seçmenlere datlamayan seçmen bilgi katlar, yarn ilgili ilçe seçim kurulu bakanlklarna tutanakla iade edilecek.

Vatandalar yarndan itibaren seçmen bilgi katlarn ilçe seçim kurulu bakanlklarndan alabilecek. lçe seçim kurulu bakanlklar bu hususta ikier gün arayla iki kere ilanda bulunacak.

Alnmayan seçmen bilgi katlar, oy verme gününde sahipleri tarafndan istenildiinde verilmek üzere sandk kurulu bakanlarna teslim edilecek.

- Seçim propagandas 30 Martta sona erecek

Seçim takvimine göre, 28 Mart Perembe günü tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilikin ask listeleri kesinletirilerek çoaltlmasna balanlacak.

29 Mart Cuma günü il ve ilçe merkezi dnda kalan köy, mahalle ve beldelerde ilçe seçim kurullarnca malzeme torbalar sandk kurulu bakanlarna teslim edilecek.

Türkiye 5 yl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için 31 Mart Pazar günü sanda gidecek.

Ana Sayfaya Git