Siyasetçilerden destek istiyor!

Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak için siyasetçilerden destek bekliyor

Haberler 28.01.2021 - 03:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn HDP araclyla kandrlarak daa götürüldüünü belirten ve partinin Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi yapan aileler tüm siyasetçilerden destek istedi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 513. gününde sürüyor.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla HDP il binas önünde bekleyiini sürdüren aileler, evlatlarn terörün pençesinden kurtarmak için tüm siyasi partilerden destek beklediklerini açklad.

Anne Aydan Arslan, 6 yl önce daa götürülen kz Aysuna kavuana kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu söyledi.

Eylemleri süresince birçok siyasi partinin kendilerini ziyaret ettiini dile getiren Arslan, öyle konutu:

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Y Parti Genel Bakan Meral Akener bizi ziyaret etmedi, burada olduumuzu görmüyorlar. Bizimle ilgili hiçbir ekilde konumadlar. Gelsinler, bizi ziyaret etsinler, derdimizi paylasnlar. Klçdarolu, Akener ve dier partiler de gelsin, evlatlarmz beraber isteyelim. Sesimizi duysunlar. Onlar da anne ve baba. Sadece evlatlarmz istiyoruz. Baka da bir ey istemiyoruz.

Kz Songül için oturma eylemi yapan anne Fatma Akku, çocuklar için evlat nöbetini sürdüreceklerini kaydetti.

Bütün siyasi partilerin desteini beklediklerini ifade eden Akku, Bütün partililere sesleniyorum, bize destek versinler. Bu iin sonu yoktur. Buna son versinler bu çocuklar geri getirsinler. Biz çocuklarmz istiyoruz. çocuklarmz ne hallerde besledik. Hepimiz ayn bayran altnda yayoruz. Yeter artk bu zulüm son bulsun. diye konutu.

4 yl önce daa kaçrlan olu Mehmet için Ardan gelerek nöbetini sürdüren baba Salih Gökçe de kar, yamur, çamur demeden oturma eyleminde evladn beklediini söyledi.

Olunu HDPden istediini dile getiren Gökçe, öyle konutu:

HDP olumu getirip verene kadar buradan ayrlmayacam. HDPliler gönderiyorsa kendi çocuklarn göndersinler. iten geçmeden bu ailelere kulak verin. Gelin bu ailelere sahip çkn. Bizi ziyarete gelen partililere de teekkür ederim.

Ana Sayfaya Git