Son dakika haberi; İtirafçı Nevzat'ın yalanı amca Salim'in ifadesinde ortaya çıktı! Cinayet uzmanından çarpıcı iddia!

Türkiye'yi kahreden Narin Güran soruşturmasında tutuklanan ve ilk ifadesinde olay günü Salim Güran ile normal şebekeler üzerinden konuştuğunu belirten Nevzat Bahtiyar'ın, amcayla WhatsApp üzerinden konuştuğu ortaya çıktı. Bahtiyar, tutuklanmadan önce mahkeme ve savcılığa verdiği son ifadesinde de o günkü tüm kayıtları bilerek sildiğini belirtmişti. Çıkarılan HTS kayıtlarında da amca Salim Güran'ın o gün Nevzat Bahtiyar ile normal şebekeler üzerinde konuştuğuna dair kayıt çıkmadı. Olay çok yönlü sürdürülürken, cinayet uzmanı Mustafa Bayram'dan çarpıcı iddia geldi. Bayram, "Narin bilinçli şekilde o suda saklanıldı ve cesedin incelenemeyecek kadar çürümesini istediler. Bunlar aramalar bitip olay unutulunca, Narin'in cesedini çuvaldan çıkarılıp suya bırakacak, normal ölüm gibi göstermeye çalışacaklardı. Ancak şüphelilerin düşündükleri gibi olmadı. İş büyüdü kontrolden çıktı" dedi

Haberler 11.09.2024 - 16:01 Son Güncelleme : 11.09.2024 - 16:01

Kaybolan ve 8 Eylülde Eğertutmaz Deresinde cansız bedenine ulaşılan Narin Güranın ölümüyle ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlunun özel haberine göre, tutuklanan Nevzat Bahtiyarın mahkemedeki ifadesindeki bilgiler önemli detayları da ortaya çıkarttı.

NORMAL ŞEBEKEDEN KONUŞTUM DEMİŞTİ

Tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar.

Narinin cansız bedenin bulunduğu 8 Eylül günü gözaltına alınan Nevzat Bahtiyarın, cep telefonuna da el konuldu. İncelenen cep telefon kayıtlarında bazı Whatsapp aramalarını sildiği görüldü. Bahtiyar, Jandarmanın, Hangi programlar üzerinden Salim Güranı aradın sorusuna, Ben Salim Güranla hep normal şebeke üzerinden konuşurum cevabını verdi.

AMCANIN HTS KAYITLARINDA ARAMA YOK

Narin Güranın amcası Salim Güran.

Bahtiyar gözaltına alınmadan önce, tutuklanan amca Salim Güran ile ilgili geniş çaplı çalışma yapıldı. Narinin amcası Salim Güranın olay günü HTS kayıtları çıkarıldı. çıkarılan HTS kayıtlarında amcanın o gün kimlerle telefon görüşmesi yaptığı belirlendi.

çıkarılan HTS kayıtlarında yapılan aramaları Jandarma tek tek Salim Gürana sordu. Ancak, amca Salim Güranın çıkarılan HTS kayıtlarında o gün Nevzat Bahtiyar ile normal şebekeler üzerinden konuştuğuna dair veri yoktu.

MAHKEMEDE TÜM KAYITLARI SİLDİM DEDİ

Yapılan çalışmalarda, amca Güran ile Bahtiyarın olay günü Whatsapp üzerinde konuştukları öğrenildi. çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Nevzat Bahtiyar verdiği ifadesinde de bunu doğruladı. Daha önce Jandarmaya Aramaları sildiğimi hatırlamıyor diyen Bahtiyar, olay günü tüm kayıtları bilerek sildiğini söyledi.

O BATTANİYE NEREDE?

Olayla ilgili sürdürülen soruşturmada, Jandarma gözaltına aldığı kişilerin evlerinde de battaniye araması yaptı. Cesedin yok edilmesine suç ortaklığı yapan Nevzat Bahtiyarın, amca Salim Güranın aracıyla Narin Güranın cansız bedenini battaniyeye sarılı şekilde getirdiğini ve o battaniyeyi yanında götürdüğünü anlatmasıyla ilgili de çalışma sürdürülüyor. Benzin istasyon sahibi de aracın ön koltuğunda battaniye olduğunu söylemişti. Battaniyenin nereye atıldığı ya da saklanıldığı her yerde aranıyor.

CİNAYET UZMANINDAN çARPICI İDDİA

Cinayet Büro Uzmanı emekli polis memuru Mustafa Bayram.

Gündem yaratan Narin cinayetinin ardından birçok uzman çeşitli değerlendirmeler yapıyor. Olayın analizini yapanlardan biri olan Cinayet Büro Uzmanı emekli polis memuru Mustafa Bayram çarpıcı bir iddiada bulundu. Bayram, Narinin cansız bedeninin bilerek ve planlı bir şekilde suyun altına konulduğunu söyledi.

NORMAL BİR ÖLÜM SÜSÜ VERECEKLERDİ

Narinin ölümünün planlı bir cinayet örgüsü olduğunu anlatan Bayram şöyle konuştu: Bunların planı şu olabilir. Narin bulunduğunda boğularak öldürüldüğü yerine normal öldüğünü göstermek. Gördüğüm resim şunu söylüyor; Narinin cansız bedeni bir yere gömülmüyor ya da dereye atılmıyor. Aksine, Narinin bedeni dere kenarında kimsenin bulamayacağı şekilde gizleniyor.

Gizlenmenin amacı, cesedin burada uzun süre saklanıp çürümesini saklamaktır. Ceset çürüyünce boğazdaki ekimoz izlerinin bulunması mümkün olmayabilir. İç organları incelemeye elverişli olmayacaktı. Tüm aramalar bitip, olay unutulunca, çürümüş ceset çuvaldan çıkarılıp bulunduğu yere bırakılacaktı. Buradaki amaç normal ölüm süsü verilmesi olacaktı.

AĞIR TAŞLAR AKINTIYA KAPILMASIN DİYE KONULDU

Narinin incelenen cesedi üzerinde bıçak izi veya kurşun yarası bulunamadığını belirten Bayram, küçük kızın boğularak öldürüldüğünü söyleyerek, Bana göre o Narinin cansız bedenini oraya koymalarının nedeni budur. Amaçları uzun süre saklamaktı. Bu da cesedin çürümesini sağlayacaktı. O taşlar neden konuldu? O taşlar çuvaldaki cesedin derenin taşmasından dolayı akıntıya kapılmasını engellemek içindi.

DİZİNDEKİ KIRIK BİLE PLANLI OLABİLİR

Narinin dizindeki kırıkla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bayram, Bunlar aramalar bitip, herkes davayı unutunca, geriye kalan kemik parçalarının bulunmasını sağlayacaklardı. O dizdeki kırık da plan içinde bir oyun olabilir. Eğer öldürüldükten sonra ayağındaki kırık gerçekleşmişse, bunlar ceset bulunduğunda, İşte derede taşların üzerinde yürürken, ayağı kaydı, ayağı kırılıp suya düştü planını da yapmışlarsa şaşırmam dedi.

TÜRKİYENİN GÜNDEMİNE OTURACAKLARINI HESAPLAMADILAR

O köyde geçmişte şüpheli ölümlerin örtbas edildiği iddiaları olduğunu belirten Bayram, Eğer geçmişte öyle şeyler yaşanmışsa, bu olayı da öyle yapacaklardı. Ama bu olayın Türkiye gündemine oturacaklarını hiç hesaplamadılar. Türkiyenin Narine sahip çıkması bu oyunu bozdu. Tabi bunlar olasılıklardır. Ben Narinin amcasının aracında boğularak öldürüldüğünü düşünüyorum. Eldeki DNAlar bunu gösteriyor dedi.

Ana Sayfaya Git