Mersin il Emniyet Müdürlüğü son dakika teyakkuza geçti. Mersinde PKK/KCK terör örgütü yandaşlarınca il genelinde eş zamanlı bombalı saldırı düzenleneceğine dair iddialar üzerine Mersin güvenlik güçleri, olası saldırganların robot resimlerini dağıttı. Mersinlilere dikkat edilmesi konusunda açıklama yapan birimler harekette
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı uyarıda, PKK/KCK terör örgütü üyelerinin 21 plakalı ve üzerinde üzerinde bir radyo istasyonunun reklamı olan panelvan araçla kente girdikleri belirtildi. Teröristlerin Yenişehir İlçesi, CNR EXPO fuar alanında ve alışveriş merkezleri civarında eş zamanlı bomba eylemi planladıkları iddia edildi.
Uyarıda,Terör örgütü üyelerinden birinin 160-165 cm boylarında 50-55 kilo ağırlığında esmer tenli kirli sakallı, kıvırcık siyah saçlı,sağ el bilek dış kısmında ise belirgin dövme olduğu yönünde duyumlar elde edilmiştir denildi.
Mersin, Türkiyenin bir ili ve en kalabalık onuncu şehri. 2015 itibarıyla 1.745.221 nüfusa sahiptir.[1] Büyükşehir belediyesi statüsü bulunmaktadır. Türkiyenin güneyinde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiyenin en büyük limanıdır.[2]
Kentin kuzeyindeki Yumuktepe höyüğünde yapılan kazılarda birçok katman ortaya çıkarılmıştır. Bunların en eskisi, MÖ 6300lere, en yenisi ise Selçuklu dönemine tarihleniyor. Kazılardan çıkarılan eserler, Adana Arkeoloji Müzesi ve Mersin Müzesinde sergileniyor. Mersinin tarih sahnesine çıkışı 19. yüzyılın ortalarına rastlamaktadır. Bu dönemde henüz bir köy olan bölge, konar göçer bir Türkmen aşiretine ev sahipliği yapmış ve adını da bu aşiretten almıştır. Ayrıca Kapadokya bölgesinden gelen Rumlar kent nüfusuna hakim hale gelmişler ve 1850de kentte 5.250 Ortodoks Ruma karşılık 1.600 Müslüman yaşamaktaydı. Kentin kaderi özellikle Amerikan İç Savaşı sırasında dünyadaki pamuk kıtlığını gidermek amacıyla çukurovada gelişen pamuk üretimi ve bölgenin 1866da demiryolu ağına bağlanması ile değişmiştir. Bu dönemde Mersin hızla, çukurovanın tarım ürünlerinin ihraç edildiği bir liman ve ticaret merkezi haline gelmiştir. Şehrin bugünkü durumuna gelmesinde, şu anda azınlık olsalar da HıristiyanLevantenlerin önemi yadsınamaz. Şehirde halen Levantenlere ait iki katedral bulunmaktadır, Latin-İtalyan Katedrali ve Arap-Ortodoks Katedrali. Ayrıca şehrin kuzeyine Rumlar için bir kilise yapılması da gündemdedir.