Suç duyurusu yağmur gibi!

TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Reşit Can, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakınına hakaret içeren sözleri nedeniyle hem Türkkan hem de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu. Şehit ağabeyi Tahir Gümren de savcılığa dilekçe verdi.

Haberler 09.11.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde Y Parti lideri Meral Akenerin esnaf ziyareti srasnda ehit sa Gümrenin aabeyi Tahir Gümren, Bu kadna inanmayn, bu kadn beni mahkemeye verdi. Ben bunun yüzünden cezaevine gireceim diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Y Parti Grup Bakanvekili Lütfü Türkkan boynuna sarld Gümreni bir süre dinlenip sonra küfretti. Tepkiler üzerine dün Türkkan, Meral Akenerin talebiyle Y Parti Grup Bakanvekillii görevinden istifa ettiini açklad. Bugün de Türkiye Harp Malulü Gaziler ehit Dul ve Yetimler Dernei Diyarbakr ubesi Bakan Reit Can, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna giderek Lütfü Türkkan ve Meral Akener hakknda suç duyurusunda bulundu.

BÜTÜN EHT ALELERNE KÜFÜR EDLMTR

Suç duyurusunun ardndan Diyarbakr Adalet Saray önünde basn açklamas yapan Can, unlar söyledi: 05 Kasm 2021 tarihinde Bingölde Y Parti Genel Bakan gezerken, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkann, ehit ailemizin hakl tepkisini ortaya koyduunda, boynuna sarlarak hakaret etmesi ve küfretmesini iddetle ve nefretle knyoruz. Sadece o ehit ailesine deil, bütün ehit ailelerine küfredilmitir. Y Parti Genel Bakan, Siirtte bir esnaf ziyareti yaparken Buras Kürdistandr, burada ne iiniz var dendiinde, Meral Akenerin kendisi o ahsa cevap vermi olsayd vekili bugün harekette bulunmazd. Kendileri bugün Türkiye topraklar üzerinde rahat gezip vekillik yapabiliyorlarsa, ehidimin verdii bedelin hatrna gezebiliyor. Kutsal vatan topraklar, ehitlerin kanyla sulanmtr. Hiçbir ehit ailemiz sahipsiz deildir, bunu herkesin bilmesini isteriz. Y Parti ve milletvekilini yüce Türk adaletine ve milletine havale ediyoruz. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna Y Parti Genel Bakan Meral Akener ve Y Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakknda suç duyurusunda bulunduk. Suç ilendiini ve gerekli yasal ilemlerin yaplmas için dava dilekçemizi içeri verdik. Yüce yargnn gereken cevab vereceine inancmz tamdr.

GÜMREN DE DLEKçE VERD

Türkkann hakaret ettii ehit yakn Tahir Gümren ile Bingöl ehit Aileleri Gazileri ve nsan Haklar Dernei (BHAK) Bakan Naim Tan da Bingöl Adliyesine giderek savcla suç duyurusunda bulundu. Adliyeye Anadolu Köy Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Genel Bakan Ziya Sözen de gelerek destek verdi. Tahir Gümren, Benim açklayacam baka bir ey yoktur. Türk adaletine güveniyorum, bugün bavurumuzu yaptk dedi.

TÜRKKANI STFAYA çAIRDILAR

Tunceli ehit ve Gazi Sendikalar l Yönetimi de Türkkan protesto ederek istifaya çard. Hükümet kona bahçesinde üyeler ile birlikte açklama yapan Tunceli ehit Gazi Sendikalar l Bakan Semin Ergin, Türkkan, ehit yaknmzla yaad diyalog sonucu, milletimizin oylaryla seçtii ve dolaysyla onu temsil etme sorumluluunu atfettii bir milletvekiline hiçbir suretle yakmayan sözler sarf etmi ve insan utanca boan bu çirkin ifadesi dolasyla toplum vicdannda derin bir yara açmtr. Gazi Meclisimizin bahçesinden dahi geçmemesi gereken bu vatandamz, derhal istifaya çaryoruz diye konutu.

KORUCULAR TEPK GÖSTERD

Mardinde ise Türkiye Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir, Y Partili Türkkann ülke için cann veren bir ehit yaknna küfretmesinin asla kabul edilemez olduunu belirterek, ehidin emaneti olan ailesine yaplan bu çirkin hareketin bedeli ödenmeli ifadelerini kulland

Ana Sayfaya Git