Suça bulaşana destek merkezi

Bakan Kaya: Diyarbakır'da suça sürüklenen çocuklar için destek merkezi kuruluyor

Haberler 02.03.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Diyarbakrda suça sürüklenen çocuklarn rehabilelerini salayacak çocuk destek merkezi kurulacan söyledi. Kaya, Bakanln ilk defa hizmet sunacak olan Mobil Sosyal Hizmet Merkezi Projesini Diyarbakrdan balatacaz dedi.

GÜNÜBRLK DYARBAKIR çIKARMASI

Dün ölen, inceleme ve toplantlara katlmak üzere günübirlik Diyarbakra gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kayay havalimannda, l Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Ak Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet Dara Akar, ile AK Parti lçe Bakanlar, resmi kurum müdür ve amirleri karlad. Bakan Kaya ilk olarak, Vali Hüseyin Aksoyu makamnda ziyaret etti. Burada Vali Aksoy tarafndan karlanan Bakan Kaya, basna kapal ksa süren görüme ardndan ziyaretiyle ilgili deerlendirmede bulundu.

BÖLGEDEK GELMELERE VURGU YAPTI

Bölgede gelien terör olaylarn deerlendiren Bakan Kaya, Diyarbakrllar kucuklamak için burada olduklarn belirterek, öyle dedi: Diyarbakr, geçtiimiz dönem bölücü terör örgütünün tüm ykc unsurlarna ramen, ehir kültürünü korumay baarm bir ehrimizdir. Bölge ve bölgenin tüm vatandalar için güvenli bir il olmay baarm bir ehrimizdir. Hükümet olarak, terörle mücadele konusunda kararllkla mücadelemizi sürdürürken, ekonomik ve sosyal dönüümü tam anlamyla salamak için gece gündüz demeden çalmalarmza devam ediyoruz. Bugün de Diyarbakrl vatandalarmzla kucaklamak için buradayz. Ayrca bakanlmzn üst düzey bürokratlarmz Pazar gününden beri Diyarbakrda bulunuyorlar. Diyarbakrda insanmza nasl iyi bir hizmet sunurarz diye buradayz.

40 ALE SOSYAL DESTEK PERSONEL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl olarak Diyarbakrda yapacaklar çalmalar da anlatan Bakan Kaya, 40 aile sosyal destek personelinin alnacan ifade ederek, unlar söyledi: Diyarbakrda 10 yeni sosyal hizmet merkezini hizmete açacaz. Bakanlmzn ilk defa hizmet verecei mobil sosyal hizmet merkezini de en ksa sürede Diyarbakrda balatacaz. Diyarbakrda önümüzdeki aylarda 40 aile sosyal destek personeli alnacak. Suça sürüklenen çocuklarmzn rehabilitasyonu için çocuk destek merkezini açaz. Kimsesiz çocuklarmza sahip çkmak, onlar ev ortamnda yetitirmek için çocuk evleri sitesi açarak gelecee hazrlanmalarn salayacaz. Yallarmz için yal yaam merkezini açaz.

BELEDYEY ZYARET ETT

Bakan Kaya ve beraberindekiler, valilik ziyaretinin ardndan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakanvekili Cumali Atillay da makamnda ziyaret etti. Bakan Kayaya kentin sorunlarn çözmek için gelitirdikleri projeler hakknda bilgi veren Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, hem yallar hem de engelliler için aktif yaam alan oluturmak istediklerini ve bunun için Kayapnar ilçesindeki Parkorman engelliler ile yallar için yeniden düzenleyeceklerini söyledi. Önemli sosyal projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Atilla, Yapm olduumuz sosyal projelerin en önemlilerinden birisi, hasta yaknlar için misafirhane açtk. Ayn zamanda Anne Oteli projesini balattk. Doumdan önce ilimize gelip misafir olarak kalmas gerekenleri misafir edeceiz. dedi. Cumali Atillay yürütülen çalmalardan dolay tebrik eden Fatma Betül Sayan Kaya ise Diyarbakr için yaplacak her türlü sosyal projeye destek vermeye hazr olduklarn belirtti.

SUR LçE EMNYET MÜDÜRLÜÜ

Belediye ziyaretinin ardndan Bakan Kaya, Vali Hüseyin Aksoy ve Emniyet Müdürü Tacettin Arslan ile birlikte Sur lçe Emniyet Müdürlüünü ziyaret ederek, burada görev yapan polislerle bir araya geldi.

Polislerle hatra fotorafn çekilmesi ardndan Bakan Kaya ve bareberindekiler, Sur lçesindeki Gazi Caddesinde esnaf ziyaret etti. Bir dönem youn çatmalarn görüldüü ve sokaa çkma yasann halen ksmen devam ettii Sur lçesi Gazi Caddesinde yürüyen Bakan Kaya için olaanüstü güvenlik önlemleri alnd.

GEZ CADDESNDE YÜRÜDÜLER

Bakan Kayann ziyaret ettii Gazi Caddesi esnaf bakana cier, tatl ikram ederek, tesbih hediye etti. yerlerindeki gençlerle tek tek ilgilenen Kaya, Gençlerin destei bizim için çok önemli. Sizler için çalyoruz, gelecein Türkiyesini sizler için güçlü bir ekilde kurmak istiyoruz. ifadelerini kulland. Kayann ilerinin nasl olduunu sorduu bir esnaf, çok daha iyi olacak. Sur çok iyi toparlanyor. Allahn izniyle çok daha iyi olacak. Desteklerinizi her zaman arkamzda görüyoruz. yant verdi.

GÜçLÜ BR EVET BEKLYORUZ

Halkn skntlarn dinlemeye geldiklerini belirten Bakan Kaya, Daha güçlü bir Türkiye ve Diyarbakr için desteklerinizi bekliyoruz. Güçlü bir Evet bekliyoruz. Gençler sizinle gurur duyuyoruz. Yeni Türkiyede gençlerin önünü daha çok açyoruz. Referandum sürecini arkadalarnza anlatn. Siz geleceimizin teminatsnz. dedi. Bir vatanda da televizyonda yaymlanan evlilik programlarndan duyduu rahatszl ifade ederek, Bakanm sizi seviyoruz. Lütfen evlilik programlarn kapatn. diye konutu.

EHT GÜLSERN ALESNE ZYARET

Bakan Kaya, 15 Temmuz darbe giriiminde Gölbandaki Özel Harekat Daire Bakanlna düzenlenen saldrda ehit olan polis memuru Halit Gülserin Diyarbakrdaki ailesini ziyaret etti. Burada ehidin anne, baba ve kardelerine basal dileyerek dua eden Kaya, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoann selamn getirdiini söyledi.

Her zaman ehit yaknlarnn yannda olduklarn ve onlara sahip çkmann boyunlarnn borcu olduunu ifade eden Kaya, bakanlk olarak her zaman yanlarnda olacaklarn belirtti. ehidin kardeleriyle de ilgilenen Bakan Kaya, daha sonra ehidin anne ve babasna Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin bilakis onlar diridirler lakin siz anlayamazsnz Arapça yazl ayeti kerime tablosunu hediye etti. Bakan Kaya ve beraberindekiler, ehit ailesi ile fotoraf çektirdi.

KIZ YETTRME YURDUNA GTT

Kaya, daha sonra Sur ilçesindeki çocuk Yuvas ve Kz Yetitirme Yurdunu ziyaret etti. Basna kapal gerçekleen ziyaretin ardndan ayrlan Bakan Kaya, Yeniehir ilçesindeki Aziziye Aile Destek Merkezine geldi. Merkezde eitim gören kadnlar tarafndan yaplan ürünleri inceleyen Kaya, burada kendisine çiçek takdim eden yöresel kyafetli kz çocuuyla ilgilendi. Bakan Kaya, koordinatörlüünü Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoyun ei Hülya Aksoyun yapt Kadn Sal Eitimi Projesi kapsamnda merkezde düzenlenen programa da katld.

AK PART L BAKANLIINA ZYARET

Bakan Kaya daha sonra AK Parti Diyarbakr l Bakanlna ziyarette bulundu. Kaya burada, l Bakan Muhammed Dara Akar ile ilçe bakanlaryla ksa bir toplant yaptktan sonra, partililere hitap etti. Kaya, güçlü bir eveti Diyarbakrdan bekledikleri ve bunun için, youn bir çalma içerisinde olunmas gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git