Sur ve İdil'de 8 PKK'lı etkisiz hale getirildi, çatışmalar aralıksız sürüyor

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın İdil ilçesinde devam eden operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Genelkurmay'ın açıklamasında Diyarbakır ve Şırnak'ta yürütülen operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının Sur'da 248 ve İdil'de 65 olduğu belirtildi.

Haberler 04.03.2016 - 14:54 Son Güncelleme : 04.03.2016 - 14:54

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakırın Sur ve Şırnakın İdil ilçesinde devam eden operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Genelkurmayın açıklamasında Diyarbakır ve Şırnakta yürütülen operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen PKKlı sayısının Surda 248 ve İdilde 65 olduğu belirtildi.

SURDA 248, İDİLDE 65 PKKLI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki Önemli Yurtiçi Olaylar bölümünde yer alan 3 Mart gününe ait bilgiler şöyle: Diyarbakırın Sur ilçesinde devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 248dir., 32 şahıs teslim olmuş, 15 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 302dir. Şırnakın İdil ilçesinde de devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 65dir., 35 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 290dır. Beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet roketatar, 17 adet el bombası, bir adet tabanca, 19 adet roketatar mühimmatı, 1.030 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 50 adet Biksi makineli tüfek fişeği, 19 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki hücum yeleği, bir el telsizi ile çok miktarda muhtelif gıda malzemesi ele geçirilmiştir.

Tuncelinin Nazımiye ilçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen üç şahsa ait dört evde yapılan aramalarda; bir adet ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda elektronik malzeme ele geçirilmiş, iki şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bingölün Genç ilçesinde icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında, toprağa gömülü vaziyette bulunan iki bidon içerisinde, bölücü terör örgütü mensuplarına ait muhtelif cins ve miktarda malzeme ele geçirilmiştir. Şanlıurfanın Viranşehir ve Siverekde bir ve Tuncelinin Hozat ilçesinde bir olmak üzere toplam üç bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır. Ağrının Doğubayazıt ilçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen şahıslara ait üç evde yapılan aramalarda; bölücü terör örgütüne ait örgütsel doküman ve muhtelif elektronik malzeme ele geçirilmiş, dört iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır