Suriyeli engelli 3 kardeşin tekerlekli sandalye mutluluğu

Diyarbakır'da çocuk yuvalarında kalan çocukların yaptıkları resimlerden elde edilen gelirle Suriyeli üç bedensel ve zihinsel engelli kardeşe tekerlekli sandalye alındı

Haberler 06.04.2017 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Sen de Gül çocuk projesi kapsamnda çocuk yuvalarnda kalan çocuklarn yaptklar resimlerden elde edilen gelirle, Suriyeli üç bedensel ve zihinsel engelli kardee tekerlekli sandalye alnd.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü, l Milli Eitim Müdürlüü ile Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesi öretmen ve örencileri tarafndan hayata geçirilen Sen de Gül çocuk projesi kapsamnda çocuk yuvalarnda kalan çocuklarn yaptklar resimlerden elde edilen gelir, Suriyeli üç bedensel ve zihinsel engelli kardee umut oldu.

yilik okullar projesi bünyesinde Yetim Güldür Onu Güldür slogan ile hayata geçirilen proje ile ihtiyaç sahibi çocuk ve aileleri sevindirildi.

YETM GÜLDÜR, ONU GÜLDÜR

çocuklarn yaptklar resimlerden elde edilen gelirle Suriyeli görme ve yürüme engelli üç kardee tekerlekli sandalye alnd.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar, proje koordinatörü Ferda Salk, Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesi öretmen ve örencileri ile çocuk yuvasnda kalan çocuklar, Suriye uyruklu Musilli ailesini ziyaret ederek, tekerlekli sandalyeleri teslim etti.

Suriyenin Halep kentinde yaanan savatan dolay ei ve üç çocuunu alarak Diyarbakra yerleen baba Hiam Musilliyle ilgilenen Açar, toplumda hiç kimseyi yalnz ve çaresiz brakmayacaklarn söyledi.

SURYEDE YARALANMITILAR

Devletin kendi vatandalarna olduu gibi Suriyelilere de tüm imkanlar sunduunu belirten Açar, Devlet korumasnda bulunan bütün çocuklarmzn ihtiyaç sahibi çocuklara yardm eli uzatmalar bizde tarifi imkansz iyi duygulara neden olmutur. Güzel yürekleri ile güzel iler yapmalar takdire ayandir. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. dedi.

Tekerlekli sandalyelerine oturan Suriyeli engelli kardeler Muhammed Nur, Umran ve Tahir Hamza Musillinin ise mutluluklar gözlerinden okundu.

Ana Sayfaya Git