Suriyeli teröristin cezasını Yargıtay onadı

PKK'nın Kobani'deki mevzilerinde IŞİD'e karşı çatışmalara giren ardından mülteci gibi sınırdan geçerek Diyarbakır’a gelip ev kiralayarak burada yaşamını sürdüren terörist Bassel El Elawi'ye verilen 7,5 yıl hapis cezasını Yargıtay oy birliğiyle onadı.

Haberler 16.04.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Haseki vilayetinde terör örgütü PKK saflarnda silahl olarak faaliyetlerde bulunan, Kobanideki mevzilerde terör örgütü IDe kar çatmalarda yer aldktan sonra snmac-mülteci gibi snr geçerek Diyarbakrn Bismil ilçesine yerleen ve burada ev kiralayp yaamn sürdüren Bassel El Elawi, yakalanp 7,5 yl hapse çarptrlmt.

Yerel mahkemenin kararn inceleyen Yargtay, kararda bir isabetsizlik görülmediine vurgu yapt ve delillerin hukuka uygun biçimde toplandn, sann da suçunu ikrar etmi olmas nedeniyle mahkmiyet kararnn yerinde olduunu ifade etti.

SABOTAJ ETMLERNDEN SORUMLU BOMBA UZMANIYMI

Yargtay, sann Türkiyeye mülteci klnda giri yaparak terörist olduu bilgisini kimseyle paylamadn, polise yaplan ihbar sonucu evinde gözaltna alnrken evde gizledii dijital materyallerin incelenmesinde, terör örgütünün Suriyenin kuzeyini igal ettii sözde Kanton bölgelerindeki mevzilerle silahl ve örgüt kyafetli fotoraflar ile baz örgütsel ifreli dokümanlarn ele geçirildiine dikkat çekti.

Daha sonra yakalanan veya güvenlik güçlerine teslim olan baz teröristlerin de Suriye uyruklu bu teröristi tehis ettikleri ve aslnda suikast, sabotaj eitimlerinden sorumlu bomba uzman olduunu ifade ettiklerinin de altn çizen Yargtay, sann son olarak Suriyenin Rakka bölgesinde IDe kar PKK saflarnda çatmalara girdiinin dosyadaki belgelerle sabit olduuna dikkat çekti.

MÜLTEC KILIINDA GELM

Sann Türkiye snrna gelerek kaçakçlarn da desteiyle Mardinin Kzltepe lçesinden yurda giri yaptktan sonra üzerinde kimlik çkmad için kendini Rejim askerleri bata olmak üzere PKK ve IDin elinden kaçan snmac olarak tantt, bu ekilde Diyarbakrn Bismil ilçesine gelerek ev kiralayp mülteci gibi yaamaya balad kaydedildi.

Yargtay, PKK ve YPGnin Türkiyeye kar terör faaliyetleri yürüttüüne dikkat çektii kararnda, Bassel El Elawinin Terör örgütü üyelii suçundan 7.5 yl hapis cezasnn oybirlii ile onanmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git