Tepki her yerde

Yurdun dört bir yanından şehit, gazi yakınları ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a tepki gösterdi.

Haberler 08.11.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Partili Lütfü Türkkann Bingölde ehit aabeyi Tahir Gümrene küfretmesine yurdun dört bir yanndan tepkiler yaarken, siyasiler ve sivil toplum kurulular ehide Sayg mitingleri düzenlendi.

BNGÖLDE EHDE SAYGI

Bingöl ehit Aileleri Gazileri ve nsan Haklar Dernei (BHAK), kentte ehidin aabeyine küfreden Y Parti Grup Bakanvekili Lütfü Türkkana tepki amacyla ehide Sayg mitingi düzenledi.

Genç Caddesi Saat Kulesi önünde düzenlenen mitinge, ehit aileleri, gaziler, Türkkann küfrüne maruz kalan ehit aabeyi Tahir Gümren ve vatandalar katld.

Mitinge katlanlar Türk bayraklar açt, tekbir getirdi ve Türkkana tepki gösterdi.

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Genel Bakan Ziya Sözen, yapt konumada, Bingöl halknn misafirperver ve cesur olduunu söyledi.

Sözen, Bingöl halk olarak 1990l yllardan bu yana hiçbir zaman teröre, teröristlere, onlarn siyasi uzantlarna, yardakçlarna boyun emedik, bundan sonra da boyun emeyeceiz. dedi.

Y Parti Genel Bakan Meral Akenerin Bingölde esnaf ziyaret ettii srada yaanan olaya ilikin Sözen, unlar kaydetti:

Y Parti ve Türkkandan beklentimiz, derhal Bingöle dönüp ehidin annesinin elini öpüp ondan özür dilemesiyken, yalandan tiyatro çeviriyorlar. Önce Ben küfretmedim. dedi. Yalan kameraya yansynca özür diledi. Özrü kimden diledi biliyor musunuz? Ne ehit ailemizden ne de cesur Bingöl halkndan özür diledi, kendi Genel Bakanndan özür diledi.

BHAK Bakan Naim Tan da ehit ailelerinin ehitlerin emaneti olduunu vurgulad.

Görevi, makam, mevkisi ne olursa olsun hiç kimse ehit ailelerine ve gazilerimize hakaret etme hakkna sahip deildir. ehit ailemize terbiyesizce söylemlerde bulunan Lütfü Türkkan bir kez daha knyor ve lanetliyoruz. diyen Tan, Türkkann milletvekilliinden ve siyasetteki tüm görevlerinden istifa etmesini beklediklerini aktard. Tan, Bu kiinin derhal partisi tarafndan ihraç edilmesi, toplum olarak en büyük beklentimizdir. ifadesini kulland. Miting, Kuran- Kerim tilavetinin ardndan sona erdi.

STFA ETMESN STYORUZ

Buarada, rnakta bir araya gelen sivil toplum kurulular ile ehit yaknlar tarafndan knama yürüyüü yapld. Sanat Sokanda yaplan yürüyüte kalabalk, ellerinde Türk bayraklar ile sk sk ehitler ölmez vatan bölünmez sloganlar att.

rnak ehit Gazi ve Köy Korucular Federasyonu Bakan Mehmet Güngör, yürüyüe katlanlar adna açklama yaparak, Görevi, makam, mevkii ne olursa olsun hiç kimse ehitlerimize, gazilerimize hakaret etme hakkna sahip deildir. ehit ailelerimiz, bizlere ehitlerimizin emanetleridir. Biz bu emanetlere gözümüz gibi bakar ve koruruz. ehit ailemize seviyesizce söylemlerde bulunan Lütfü Türkkan rnakta bir kez daha knyoruz ve lanetliyoruz. Bu kiinin milletvekilliinden ve siyasetteki tüm görevlerinden istifa etmesini istiyoruz. Bu kiinin derhal partisi tarafndan ihraç edilmesi, toplum olarak en büyük beklentimizdir dedi. Yaplan açklamadan sonra grup sloganlar atarak dald.

ARDAHAN, ARI VE MU

Ardahan Gaziler Yardmlama ve Dayanma Dernei Bakan Yener Göydemir de Türkkana tepki gösterdi. Göydemir yapt açklamasnda unlar ifade etti: Milletvekili Lütfü Türkkann ehit kardeine yapt küfürü, tüm ehit aileleri ve gazilerimize yaplm gibi addediyoruz. Vatanmzn bütünlüü, milletimizin birlii için hayatn feda den ehitlerimizin aziz hatralarna saygszlk edenleri iddetle ve nefretle knyoruz.

TÜRKKAN STFA SLOGANLARI

Arda bir araya gelen gaziler, ehit yaknlar, baz sivil toplum kuruluu temsilcileriyle bölge halk da Y Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkann ehit yaknna yönelik hareketine tepki gösterdi. Cumhuriyet Caddesinde, ellerinde 150 metre uzunluundaki Türk bayrayla Lütfü Türkkan istifa, ehidime uzanan eller krlsn, ehitler ölmez, vatan bölünmez slogan atarak yürüyen grupta açklama yapan ehit kz Yasemin Avar, Y Partili Türkkann özrünü kabul etmediklerini ifade ederek, Vatanmzn bütünlüü, milletimizin birlii ve beraberlii için hayatn feda eden ehitlerimizin aziz hatralarna, bizlere emaneti olan yaknlarna saygszlk edenleri yüce milletimizin asla unutmayacan biliyor, ehit yaknlar ve gaziler olarak bizler ehit yaknna küfretme hadsizliine ve terbiyesizliine cüret etme cesaretini gösteren Lütfü Türkkann özrünü kabul etmiyoruz dedi. Basn açklamasnn ardndan grup, olaysz dald.

ÖZRÜ KABAHATNDEN BÜYÜKTÜR

Muta Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanlar ve Aileleri Yardmlama ve Dayanma Dernei tarafndan da belediye meydannda açklama yapld. Dernein Mu ube Bakan Nadir Koçlardan, Türkkann çaresizlik içerisinde mecburiyet üzerine yapm olduu özrün kabahatinden büyük olduunu belirtti. Koçlardan, çaresizlik içerisinde mecburiyet üzerine yapm olduu özür ise kabahatinden büyüktür. Hülasa; tarihin derinliklerinde Hayme Anadan, erife Bacya bu aziz millet bacsna küfredene gereini yapmtr. Bu konuda bizi yaralayan milleti temsil makamndaki birinin ehit yaknlarnn hassasiyetlerini kavramayarak bu hal ve tavr içerisinde bulunmu olmasdr. steimiz sadece istifa etmesi deil tüm kymetli ehit ailelerinden tek tek özür dileyerek, pimanln bildirmesidir. Tarih manevi deerlerine saygszlk yapanlar hiçbir zaman unutmayacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git